USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Переведення годинників – непотрібний захід, вважають волиняни

25 Жовтня 2013 21:22
Людському організму потрібно близько місяця, щоб адаптуватися до нового часу після переведення годинників. Особливо, кажуть медики, зміну часового поясу відчувають люди старшого віку.
Нагадаємо, 27 жовтня 2013 року о 4 годині за київським часом стрілки годинників в Україні переведуть на 1 годину назад. В країні почне діяти зимовий час.
Завідувач відділення кардіології Луцької міської клінічної лікарні Марія Романів розповідає, що й сама не надто добре почувається, коли в Україні переходять на зимовий чи на літній час.
«Людям з гіпертонією, стенокардією, тим, хто переніс інсульти, потрібен спокій, передбачуваність, режим. Будь-який подразник може спровокувати зміну артеріального тиску. Метеочутливим людям та особам похилого віку найскладніше, адже зміна часового поясу заставляє працювати нервову систему. До нас прилітають з Америки – вони тиждень хворі, не можуть адаптуватися до нашого часу. Те саме відбувається і з нашими людьми, коли переводять час», - каже медик.
Вона пояснює, що до нового часу людям треба буде звикати близько місяця.
Колишній працівник освіти, мешканка Торчина Марія Пивовар вважає, що треба перейти на географічний український час. «Це впливає і на здоров’я людей, і на роботу. Переведення годинників не дає великої економії, а ритм роботи збиває. Я зараз на пенсії, і все одно відчуваю зміну часу. Серед моїх знайомих є люди, яким після переведення годинників починає боліти голова, виникає сонливість», - розповідає жінка.
До виходу на пенсію Марія Пивовар працювала у школі. Дітям, каже, також дуже важко перелаштуватися на новий час: вони не висипаються, не можуть зібратися, неуважні на уроках, втомлюються.
«Треба визначитися з часовим поясом, і його затвердити. Для багатьох людей це проблема. Треба один раз перейти - і не повертатися до цього питання», - вважає Леонтій Семенюк з Ківерець.
ЧИТАТИ ЩЕ: У ДНІ ПІСЛЯ ПЕРЕВЕДЕННЯ ГОДИННИКІВ ЧАСТІШАЮТЬ ВИКЛИКИ ШВИДКОЇ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus