USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна переходить на зимовий час

15 Жовтня 2013 16:30
В останню неділю жовтня Україна переходить на зимовий час. Цього року стрілки годинника необхідно буде перевести на одну годину назад у ніч з 26 на 27 жовтня. Про це повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, інформує «Корреспондент.net».

В Україні перехід на зимовий час здійснюється з 1996 року відповідно до постанови Кабінету міністрів України «Про порядок обчислення часу на території України». У січні Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонувало відмовитися від переведення годинників на літній і зимовий час, однак пропозицію не підтримали.

Варто зазначити, що ще у вересні 2011 року Верховна Рада прийняла постанову про скасування переходу на зимовий час слідом за аналогічним рішенням у Росії та Білорусі. Однак після цього облради західних областей, ряд міністерств і відомств, деякі вчені і політики закликали скасувати таке рішення, мотивуючи це тим, що майже вся територія України розташована у другому часовому поясі. Крім того, в Закарпатті ухвалили рішення починати робочий день на годину пізніше.

Пізніше спікер парламенту Володимир Литвин визнав, що відмова від зимового часу була поспішною і непродуманою, і в жовтні 2011 року народні депутати скасували постанову про скасування переходу на зимовий час.

Довідка. Вперше в світі стрілку годинника перевела Велика Британія - у 1908 році, обгрунтувавши це завданням економії і більш раціональним розподілом електроенергії протягом доби. Сьогодні сезонний час використовується майже у 80 країнах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus