USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Перша леді Франції Бріжіт Макрон: хто вона

9 Травня 2017 17:17
"Бріжіт! Бріжіт! Бріжіт!" - скандував натовп, коли вона вийшла на сцену із чоловіком - новообраним президентом Франції Еммануелем Макроном. Хто вона, перша леді Франції Бріжіт Макрон, з’ясовували журналісти BBC – Україна.

Перш за все - їхні стосунки не зовсім звичайні.

Так висловлювався сам Еммануель Макрон. У день весілля він сказав: вони - "не зовсім нормальна пара - не те що б мені особливо подобався цей прикметник - але ця пара існує".

Між ними 24 роки різниці - так само, як між Дональдом і Меланією Трамп. Йому - 39, їй - 64, вона викладала йому театральне мистецтво у школі.

15-річний Еммануель, судячи з усього, інтелектуально був дуже зрілим. Він учився в приватній єзуїтській школі в Ам'єні, де, як пізніше розповідала Бріжіт, "тримався з дорослими як рівний", а не як підліток.

"Мене повністю підкорив розум цього хлопця", - казала вона.

Уроджена Бріжіт Троньо народилася в сім'ї власника кондитерської компанії, відомої своїм печивом-макарон. Одружилася з банкіром Андре Озьєром, мала трьох дітей.



Батьки Еммануеля бачили, що син закохався, але, здається, не підозрювали, хто був об'єктом його пристрасті.

Вони думали, що це однокласниця хлопця Лоуренс Озьєр. А насправді він любив її матір, пише біограф Анне Фулда.

Коли батьки дізналися про це, то попросили вчительку триматися подалі від хлопця до його повноліття. "Не можу нічого обіцяти", - нібито відповіла та.

У 17-річному віці Еммануель сказав Бріжіт, що одного дня одружиться з нею. Свою обіцянку він виконав через десять років - у 2007-му.



Нині матір пана Макрона каже, що Бріжіт для неї - радше друг, ніж невістка.

А Лоуренс стала однією з палких прихильниць вітчима - наприклад, була на його останньому передвиборчому мітингу в Парижі. Інша донька Бріжіт, 32-річна Тіфані, працювала у його штабі юристом.



Однокласник доньки Бріжіт Лоуренс Озьєр (на фото) став її вітчимом і президентом Франції.

Члени цієї родини були на сцені, коли Макрони публічно святкували перемогу біля паризького Лувру.

Обраний президент має трьох пасинків - і сімох онуків від них.

Пані Макрон залишила учителювання, коли її чоловік зайняв пост міністра економіки, і стала його радником.

Вважають, що вона вплинула на його погляди щодо жінок у політиці. Наприклад, він пообіцяв, що на червневих парламентських виборах половина кандидатів від його руху "Вперед" будуть жінками.

Також Макрон казав, що хоче формалізувати роль першої леді. Минулого місяця він сказав в інтерв'ю Vanity Fair: "Якщо мене оберуть - пардон, коли мене оберуть - вона буде поруч, матиме свою роль і місце".

Як колишня вчителька, вона, можливо, допомагатиме молоді, але як саме - ще не відомо.



Пан Макрон пропонує, щоби ця діяльність не оплачувалася: "Вона матиме голос, свій погляд на речі. Вона буде біля мене, як завжди, але також матиме публічну роль".

Деякі французькі карикатуристи вже пожартували про подружжя, зобразивши пана Макрона студентом, який отримує інструкції від дружини.

А його опонентка Марін Ле Пен підпустила шпильку про їхні стосунки під час дебатів.

Глянувши у свої нотатки, вона посміхнулася і сказала: "Пане Макрон... Бачу, ви намагаєтеся грати зі мною у вчительку й учня. Та це не зовсім моє".

Утім, пані Макрон і сама показує, що може сміятися над їхньою різницею в віці.

Як сказано в одній книжці, якось вона зауважила: "Йому треба перемогти в 2017 році, бо в 2022 моє обличчя стане його проблемою".
За прогнозами експертів, наймолодший президент за всю історію Франції Еммануель Макрон може стати головним союзником України в "нормандській четвірці", підтримуючи жорстку політику щодо Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 9 Травня 2017 17:43
коментар було видалено
віра Показати IP 9 Травня 2017 18:01
От вона Єуропа у всій "красі" :) Молодий хлопець не зміг найти щось краще... Такі вони "цінності"... Тут без слів...
Анонім до віра Показати IP 9 Травня 2017 19:48
А коли молоді дівчата вішаються на дідів-то це нормально ? Різниця у віці не впливає на день смерті. Молодець, це Кохання !
Анонім до віра Показати IP 9 Травня 2017 20:19
І до чого це ?
123 до віра Показати IP 11 Травня 2017 15:46
І до чого тут ваша жовч про Європу ??? Подивіться на паРашку, там такі молоді хлопці взагалі на бабульок вішаються, он Пугачова з Галкіним, Кіркоровим, інші ... Вона взагалі стара баба ... То до чого ваші вис*ри проо Європу, дорогенький ???
Анатоль_ Показати IP 9 Травня 2017 19:44
коментар було видалено
нона Показати IP 10 Травня 2017 20:26
Зате вони щасливі. І дай Боже їм ще многая літ!!! Так розпорядилася доля.
Вельмишановний Показати IP 11 Травня 2017 10:10
Це їхнє особисте діло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus