USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під час погоні за водієм поліцейським довелося стріляти

6 Березня 2017 15:31
Поліція використала зброю з метою примусової зупинки автомобіля «Volkswagen Т4», водій якого своїми діями створював аварійні ситуації та наражав на небезпеку інших учасників дорожнього руху, повідомили у секторі комунікації ГУНП у Волинській області.

Нагадаємо, 6 березня на території Ковельського району водій відмовився зупинитися на вимогу й втікав від поліції.

Під час переслідування поліцейський здійснив три попереджувальні постріли вгору. Зловмисника зупинили. Вирішується питання правової кваліфікації його дій.

Сьогодні вранці до Рожищенського відділення поліції надійшло повідомлення про бійку у селі Топільно. На місце пригоди направився наряд групи реагування патрульної поліції.

Прибувши за викликом, поліцейські помітили чоловіка, який, зі слів потерпілого, був учасником бійки, й рухався на автомобілі «Volkswagen Т4». На законну вимогу поліцейських зупинитися водій не відреагував, натомість намагався утекти від правоохоронців. Поліцейські почали переслідування. Під час втечі, водій своїми діями створював аварійні ситуації та наражав на небезпеку інших учасників дорожнього руху.

«Поліція затримала правопорушника на автодорозі між селами Колодяжне та Воля Ковельска Ковельського району. Ним виявився 36-річний мешканецьРожищенського району. Під час переслідування, у відповідності до Закону України «Про Національну поліцію», поліцейським довелося використати табельну зброю. Двоє службових автомобілів «Renault Dokker», якими заблокували транспортний засіб втікача, зазнали механічних пошкоджень. Ніхто з людей не постраждав», – повідомив Петро Шпига, начальник ГУНПу Волинській області.

Відомості поліція внесла до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. Нині, вирішується питання щодо відкриття за цим фактом кримінальних проваджень за ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу,державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) ст. 296 (Хуліганство) та ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дивно Показати IP 6 Березня 2017 15:49
я звичайно ЗА поліцейских, але до чого тут взагалі ст. 342??? Звичайна адмінка за невиконання вимог про зупинку. Саме за це.
Мужик Показати IP 6 Березня 2017 16:05
Дивно,ти д*біл?А якби вліпив когось?Добре,що все добре!
До мужика Показати IP 6 Березня 2017 18:49
А якби на голові росли гриби, на носі варились, і в рот котились?! Та в тюрму його на 30 років, а то якби .....
Юрист Показати IP 7 Березня 2017 09:15
Шановний "дивно", а Ви уважно прочитали санкцію статті 342 КК України і офіційний коментар до неї? Поліцейські виконували службові обов’язки і правопорушник грубо порушив вимоги поліцейськго про зупинення автотранспорту, наражаючи на набезпеку життя і здоров’я інших осіб + пошкоджено 2 службових автомобіля. І з Вашої точки зору такому правопорушнику необхідно обмежитись протоколом про адміністративне правопорушення??? Такого не повинно бути і не буде!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus