USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вбивство Шеремета: суд арештував Антоненка

14 Грудня 2019 09:29
Печерський районний суд Києва арештував ветерана АТО та музиканта Андрія Riffmaster Антоненка до 8 лютого 2020 року, який є підозрюваним у справі вбивства Павла Шеремета, передає УНН.

Так, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для Антоненка. «Застосувати тримання під вартою до 8 лютого 2020 року», – сказав суддя Вовк.

Під час затримання у підозрі вбивства журналіста Павла Шеремета військовий та волонтер Андрій Антоненко, відомий також як рок-музикант Riffmaster, намагався «замести сліди».

Як пише TheБабель, прокурори просили для Антоненка арешт без альтернативи застави. Серед ризиків вони назвали можливість втечі, тиск на слідство і свідків, а також знищення доказів. Прокурори також просили долучити до матеріалів інформацію про міну МОН-50, яку Антоненко нібито просив свого родича винести з дому перед обшуками. Про це раніше говорив міністр МВС Арсен Аваков. Адвокат заявив, що ці матеріали потрібно вивчити. Суддя відмовив у залученні нової інформації.

Адвокат Кулик оголосив відвід прокурорам, посилаючись на помилки в кількох документах, які могли свідчити про фальсифікації. Йшлося про постанову про зміну складу групи слідчих і прокурорів. Він також заявив, що запобіжний захід, який просять прокуратури, необгрунтований. «Немає сенсу цитувати норми Кримінально-процесуального кодексу, але клопотання обвинувачення не відповідає цим нормам, вони ніяк не підтверджені доказами. Підозра необгрунтована, а отже немає причин для запобіжного заходу», — сказав Кулик.

Захист подав клопотання про те, щоб суд викликав на допит двох свідків — Олексія і Марину Ермілових, які за словами Кулика, були з Антоненком в день загибелі Шеремета. Суддя Вовк відмовив у допиті свідків.

Сам Антоненко заявив, що в день загибелі Шеремета «був у бані у Ворзелі [Київська область], а потім шукав приміщення для концерту». Після виступу свого адвоката Антоненко сказав, що на відео, яке було представлено на брифінгу, інша людина. «У людини на відео плечі прямі, у мене вони покаті. На відео вуха рівні, у мене зламані. На відео руки у людини чисті, у мене в татуюваннях [...]. Людей, які в підозрі я не знаю. Наприклад Яна Дугарь. Я взагалі, спочатку подумав, що вона не жінка», — сказав він.

При цьому Антоненко додав, що формулювання в звинуваченні «ультранаціоналістичні погляди», які йому приписують, ображає його. «Я наполовину єврей. Ви своїми словами [в підозрі] образили мене і мою сімʼю», — заявив він.

Інший адвокат Антоненка Андрій Татарченко вважає, що виступ Авакова на брифінгу є тиском на суд, оскільки він «вже сказав, що злочин розкрито і є злочинці».

Взяти на поруки Антоненка виявили бажання більше десяти людей, серед яких депутатка від «Євросолідарності» Яна Зінкевич, ексдепутатка Радикальної партії Оксана Корчинська, начальник пресслужби Сил спецоперацій Олексій Нікіфоров, радниця командувача Сухопутних військ ЗСУ Олена Шевцова, лідер групи «Тартак» Олександр Положинський та багато інших.

Як повідомлялося, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля. 12 грудня у Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п’ятьох осіб: музиканта Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), Яну Дугарь та подружжя Інну («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Читати більше: Що відомо про людей, яких підозрюють у вбивстві Шеремета

Раніше суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк зачитав рішення Печерського суду про обрання для іншої підозрюваної у справі вбивства Шеремета медсестри Яни Дугарь запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року.

Також він взяв самовідвід на засіданні з обрання запобіжного заходу ветерану АТО Андрію Антоненку в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

До цього він вчинив аналогічно на засіданні з обрання запобіжного заходу волонтеру і дитячому медику Юлії Кузьменко, проте тут йому відмовили.

Грищенкам не оголосили офіційних підозр у справі про вбивство журналіста Павло Шеремета, тому що вони фігурують лише як особи, які можуть володіти певною інформацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лу Показати IP 14 Грудня 2019 10:00
коментар було видалено
Андрій Показати IP 14 Грудня 2019 10:08
Справа шита білими нитками і роздута заказними публікаціями. В прагненні очорнити ветеранів і волонтерів ,підставляють президента .
Ой б Показати IP 14 Грудня 2019 11:21
А рейтинг все вниз і вниз...
103 Показати IP 14 Грудня 2019 12:21
Піде Зеленський, якщо падає рейтинг, прийде такий самий як Порошенко та знову погонять людей на схід воювати.
Лучанин Показати IP 14 Грудня 2019 15:58
Так смердить від цієї справи білими нитками. Розумним все ясно,а 73 все "схавають"
Богдан Сташинський Показати IP 14 Грудня 2019 16:55
Хочу відмітити чітку, важку і високопрофесійну роботи слідчо - оперативних груп. Молодці !!! А ще є таємна частина яка не була оприлюднена ... Докази настільки переконливі що не виникає ніяких сумнівів - перед нами вбивці і тюрма їх дім, якщо доживуть до вироку суду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus