USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Під Львівською мерією – одразу три пікети. ФОТО. ВІДЕО

15 Вересня 2016 17:17
Під Львівською міськрадою зібрались три пікети - перевізників, воїнів АТО та жителів сіл, прилеглих до Грибовицького сміттєзвалища.

Жителі сіл Малехів, Грибовичі та міста Дубляни вимагають у міського голови Львова Андрія Садового закрити Грибовицьке сміттєзвалище та оголосити тендер на його рекультивацію.

"Це єдине вирішення проблеми. Відтоді як звалище не приймає сміття, нам легше дихати. Проте, у Садового хочуть продовжити функціонування полігона на 7 років. Під видом укріплення вони збираються обкласти звалище сміттєвими брикетами, що суперечить будівельним нормам", - каже житель села Малехів Зеновій Саляк.

Проблема з побутовими відходами, яку міська влада не вирішувала десятки років, так не зрушила з місця. Натомість люди обурені діями мера, який роками блокує будівництво Львова центру возять за сотні кілометрів по всій Україні, за що перевізникам доплачують мільйони гривень з міського бюджету.

Так, з початку червня, коли через трагедію було зупинено роботу Грибовицького сміттєзвалища, Львів «подарував» тисячі тонн свого сміття не тільки містечкам області, а й різним регіонам України. Відходи приймав Житомир, Луцьк, Коломия, Калуш, Рівне. Найбільше – Київ. Однак, столичний завод «Енергія» з 1 серпня закрився на реконструкцію.

Нагадаємо, у Дніпрі в понеділок, 12 вересня, люди перекрили трасу, протестуючи прийому львівського сміття. 13 вересня через сотні протестувальників Миколаїв відмовився приймати сміття зі Львова.

У самому ж Львові люди нарікають, що з деяких районів міста непотріб не вивозять по п'ять днів.





Бійці АТО перед Ратушею встановили декілька наметів. Готові стояти, доки не виконають їхніх вимог. Зокрема, демобілізовані вояки чекають на обіцяні їм земельні ділянки під індивідуальну забудову.

"Львів - єдине місто, що не виконує закон України щодо виділення землі учасникам АТО. Андрій Садовий нам казав – Львів не резиновий, землі на всіх немає, натомість учасникам АТО роздаватимуть квартири. Що ж, минуло вже півтора року. Будинок на 53 квартири, який зводять на вул. Підголоско – це піархід Андрія Івановича. Він обіцяв, що у квітні-травні сім'ї загиблих і поранені бійці отримають ключі. А на місці будинку стоїть лише каркас", - говорить демобілізований боєць 24-ї бригади Олег.

Перевізники ж вимагають від мерії вирішення проблему з перевезенням пільговиків. За їхніми словами, кошти за компенсацію до перевізників не доходять. Якщо депутати не врегулюють питання, обіцяють вийти на страйк, що спричинить транспортний колапс у Львові.

Фото: Валерій Шмаков
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus