USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під час «Берегині» доведуть, що Волинь – край козацький?

26 Вересня 2008 16:52

Рада українського козацтва 2009 року запровадить нову традицію краю – проведення фестивалю «Волинь – козацький край». З цієї нагоди Рада українського козацтва під час засідання 26 вересня вирішувала питання шляхів фінансування фестивалю, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
Волинські козаки розраховують для проведення заходу отримати від держбюджету України орієнтовно триста тисяч гривень. І сьогодні на засіданні вирішували, чи варто подавати заяву на виділення коштів, тобто чи готові волиняни до організації фестивалю. Звичайно, усі члени Ради проголосували за таке рішення.
Як зазначив секретар Ради українського козацтва Олександр Сокур, подібні фестивалі відбуваються у всіх областях України, крім Волинської, Львівської та Івано-Франківської.
Тому це буде нормальним явищем, якщо з українського бюджету буде виділено кошти і на фестиваль «Волинь – козацький край». «На подібні фестивалі у інших областях України виділяють коштів удвічі більше, аніж ми просимо», - наголосив Олександр Сокур.
«Якщо ж нам відмовлять у фінансуванні, то ми зробимо висновки, але таки проведемо фестиваль зі скромнішим бюджетом за підтримки обласної влади», - заявив пан Сокур.
Цю ініціативу підтримав і заступник голови Волинської облдержадміністрації Святослав Кравчук: «Я думаю, нам вдасться домовитись із Волинською обласною радою на виділення принаймні 150 тисяч гривень».
Щоб зекономити кошти, директор навчально-методичного центру культури Волині Віталій Бобицький запропонував провести фестиваль «Волинь – козацький край» під час проведення іншого фольклорного фесту – «Берегиня».
Адже, приміром, будуть уже готові майданчики для виступів. Однак пан Бобицький висловив і свої переживання, що в такому випадку волинський фестиваль може «змазатися» на тлі «Берегині».
Натомість Святослав Кравчук зазначив, що, поки нема виділених коштів, не варто говорити про умови проведення фестивалю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus