USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підприємства боргують Луцьку понад 9 мільйонів

21 Вересня 2016 13:44
З загальної суми боргу за земельні ділянки юридичних осіб 5,6 мільйона боргують підприємства-банкрути – ці кошти, очевидно, місто ніколи не отримає.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань земельних відносин та земельного кадастру 21 вересня.

Депутатам презентували інформацію про стан сплати заборгованості з орендної плати за земельні ділянки у Луцьку.

Головний державний ревізор-інспектор відділу місцевих, ресурсних, рентних та неподаткових платежів управління оподаткування юридичних осіб луцької ОДПІ Руслана Войнаровська поінформувала, що загальна сума заборгованості юридичних осіб становить 9,624 мільйона гривень. Так, підприємства-банкрути боргують загалом 5,6 мільйона гривень. Йдеться про підприємства ПП «Імпалс», ЗАТ «Західпромбуд», ПРАТ «Автопарк», ТзОВ «Магазин №36» ЛТД, ВАТ «Волиньагрохім». Цим боргом займається відділ по примусовому стягненню.

Як зауважив член комісії Микита Рабан, ПП «Імпалс» вже продало земельну ділянку і зараз на ній будують житловий комплекс «Яровиця». Також продало ділянку ЗАТ «Західпромбуд», тобто, місто коштів заборгованих за ці ділянки вже не отримає.

Окрім цього, в переліку боржників опинилася і прибуткові фірми. Так, ПП ВВКФ «Домінанта» боргує 33,281 тисячі гривень. Як пояснюють податківці, підприємство планує відмовитися від земельної ділянки по проспекту Соборності. Голова комісії Євгеній Ткачук нагадав, що на цій ділянці були розташовані незаконно встановлені кіоски.

Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала рекомендував членам комісії повторно відправити запит у відділ ДФС щодо заходів примусового стягнення заборгованості.

Водночас, як стало відомо під час засідання, протягом 9 місяців цього року до міського бюджету надійшло 987 тисяч гривень завдяки роботі з боржниками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
алфьоров Показати IP 21 Вересня 2016 18:04
денег нет

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus