USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Підприємцям у Луцьку частково компенсують вартість генераторів: з 20 лютого стартував прийом документів

21 Лютого 2023 11:50
У луцькому Центрі надання адміністративних послуг 20 лютого розпочали прийом документів від підприємців, які можуть отримати з міського бюджету часткову компенсацію за придбаний генератор.

Про це розповіла Суспільному директорка ЦНАПу Лариса Карп’як.

На компенсацію з міського бюджету виділили сім мільйонів гривень із програми розвитку малого та середнього підприємництва.

Заяву на часткову компенсацію пишуть у ЦНАПі. Перелік документів є на сайті: це рахунок-фактура на відшкодування купленого генератора та витяг, що фізична особа зареєстрована підприємцем.
«Претендувати на часткову компенсацію можуть ті, хто купив генератор після 24-го лютого 2022 року», – розповідає начальниця відділу міськради Олена Оліферович. Каже: можна отримати 50% від вартості генератора, але не більше 50 тисяч гривень.
З її слів, також існує перелік умов для відшкодування грошей підприємцям:

мають бути суб’єктами господарювання у сфері ресторанного бізнесу: кафе, бари, ресторани, кафетерії;

або ж у сфері надання послуг: аптеки, автосервіси, салони краси тощо;

обов’язковою умовою є те, що приміщення має знаходитися на першому поверсі чи в підвальному приміщенні;

умова – наявність вільного входу/виходу для громадян, без пропускної системи;

можливість зарядити телефони та кімната для санітарно-гігієнічних потреб.

В одному з барів Луцька адміністраторка Катерина показує генератор, який придбали через постійні відключення електроенергії. Подавати документ на часткову компенсацію за придбаний генератор, каже, що не планують, бо чек при купівлі генератора не зберегли, не знали, що буде компенсація з місцевого бюджету.
Власниця ательє Софія Сасовська стала першою людиною, яка прийшла до центру надання адміністративних послуг у Луцьку, щоб дізнатися про умови компенсації. Каже, що про відшкодування дізналася від орендаря приміщення. Зі слів жінки, для малого бізнесу будь-яка підтримка дуже суттєва, бо зараз дуже важко.
«Упродовж першого дня підприємці написали три заяви на часткову компенсацію вартості генераторів», – розповіла керівниця ЦНАПу Лариса Карп’як Каже: прийом документів триватиме до 1 березня, далі спецкомісія розподілить кошти між заявниками.

Торік восени Луцькрада передбачила 7 млн грн у міському бюджеті на відшкодування половини вартості електрогенераторів для ОСББ, житлово-будівельних кооперативів і управителів багатоквартирних житлових будинків. Під час внесення змін до бюджету Луцька у грудні 2022-го суму відшкодування зменшили до 2,5 мільйонів гривень.

До Луцької міської ради за два місяці подали заявки на часткове відшкодування генераторів два об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Третя заявка від ще одного ОСББ перебуває на розгляді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus