USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку руйнуються підземелля 16-17 століть

24 Липня 2015 09:15
Через бездіяльність обласної та міської влади у Луцьку занепадає архітектурна пам’ятка: руйнуються підземелля 16-17 століть.

Про це йшлося під час засідання робочої групи громадськості та краєзнавців спільно з постійною комісією міської ради з міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму з питань збереження та розвитку історичного середовища міста Луцька вчора, 23-го липня.

Краєзнавець та представник Комітету захисту культурної спадщини, член комісії Ігор Левчук розповів, що через пасивність влади на вулиці Кафедральній, 13 руйнуються старі підземелля.

З цього приводу член комісії Павло Данильчук наголосив, що цей важливий об’єкт, підземелля 16-17 століття, яке не внесли у реєстр пам’яток, перетворюється на звалище.

«Колись близькій людині Сергія Мартиняка, тобто першому власнику, там незаконно виділили земельну ділянку для обслуговування технічних споруд, а все оформили на підставну особу – його маму Марію Поцілуй. Наразі ж ситуацію ніхто не контролює. Це абсолютна бездіяльність Луцькради та облради», – наголосив Данильчук.

У зв’язку з цим, члени комісії вирішили підготувати звернення до Міністра культури України, аби він надав офіційного статусу пам’ятці культури. Також вони вирішили звернутися у прокуратуру, аби та надала правову оцінку нищенню пам’яток історії Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вітовт Показати IP 24 Липня 2015 11:59
Ти диви очі повідкривали -підвали з 16 ст. ,а Данилюк з Левчуком сьогодні аж вздріли,що підвали руйнуються.А де ви були в 17 ст. ? За місяць до виборів проснулись і давай наряди виписувати.Данилюк - ти ,як прорік сам , бездіяльна Луцькрада, Левчук - штрейкбрехер.Порожні мішки,хоч їх і два,стояти не будуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus