USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Після дворічної судової тяганини волинського поліцейського, який зупинив п'яного прокурора, визнали невинним

25 Січня 2024 13:21
24 січня відбулось останнє засідання по справі нововолинського поліцейського Віктора Циплакова у Рожищенському суді, який затримав п’яного прокурора Миколу Троцюка.

Після понад дворічної судової тяганини поліцейського, якого обвинувачували у проникненні на приватну територію, визнали невинним та зняли всі обвинувачення, інформує БУГ.

Віктора Циплакова судили за ч.2 статті 162 КК України «Порушення недоторканості житла». Прокурор, який представляє сім’ю Троцюка (ексначальника Нововолинського відділу Володимир-Волинської прокуратури), просив суд призначити покарання правоохоронцю у виді 4 роки позбавлення волі.

Заслухавши напередодні доводи двох сторін, суддя постановила визнати Віктора Циплакова невинуватим та виправдати на підставі п.3, ч.1, статті 373 КПК України, у зв’язку із недоведеністю в його діяннях складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2, статті 162 ККУ.

Вирок може бути оскарженим в апеляційному суді протягом 30 днів.

Читати ще: "Якщо Циплакова визнають винним, то жоден поліцейський більше не зупинить п‘яне прокурорське бидло«, – нардеп з Волині

Нагадаємо, у вересні 2020 року в Нововолинську правоохоронці спіймали п’яного водія, який втікав від них, не реагуючи на сирену та проблискові маячки. За кермом автомобіля Opel був прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк. Він поводив себе нахабно та неадекватно: спочатку втікав від поліції, бігаючи навколо будинку тещі, а потім, помахавши правоохоронцям рукою, сів у машину та поїхав. Коли ж його спіймали, то він відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння, фактично визнаючи, що п’яний. Але вже невдовзі у суді Микола Троцюк таким себе не вважав та почав разом зі своїми адвокатами шукати прогріхи в оформленні протоколів про п’яне водіння та втечу від поліції.

Наприкінці квітня 2021 року стало відомо, що Микола Троцюк більше не працює в органах прокуратури. А вже через два місяці з’явилася інформація, що Микола Троцюк поновився на посаді. Натомість одному з поліцейських Віктору Циплакову, який брав участь у затриманні п’яного прокурора, Державне бюро розслідувань оголосило про підозру за статтею 162 КК України «Порушення недоторканості житла».

Наприкінці грудня Шацький районний суд Волинської області визнав винним прокурора Миколу Троцюка у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ст. 122-2, ч. 1 ст. 130 КУпАП, однак закрив провадження у справі на підставі п. 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП, у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Микола Троцюк вирішив доводити свою «невинуватість» в Апеляційному суді Волинської області. 27-го січня відбувся розгляд справи в суді у Луцьку. Адвокати Миколи Троцюка не погодилися з постановою Шацького суду.

Проте суд на доводи адвокатів «не повівся», адже, на його думку, докази про правопорушення, вчинені Миколою Троцюком, є вагомими. Тож Апеляційний суд Волинської області не задовольнив апеляційні скарги адвокатів та залишив постанову Шацького районного суду Волинської області без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Василь Показати IP 26 Січня 2024 11:21
Респект та Слава такому Поліцейському! Це ж які потрібно мати " залізні яйця" щоб відкрити полювання на прокурорську "гієну"
Володимир Показати IP 26 Січня 2024 18:49
Виходить що керівництво то є великий пуп землі і йому все дозволено , їздити п'яним за кермом ' порушувати правила Д.Р. і вести себе як бидло . Треба таких мажорів в 10 разів суворіше наказувати а ніж простих громадян .
Українка Показати IP 26 Січня 2024 21:00
А що присудили п'яному прокуророві? Далі працює? Респект і хвала поліцейському Вікторові Циплакову!!!
Анонім Показати IP 26 Січня 2024 22:45
От чи багато поліцейських захоче зупиняти п'яних крутеликів при такому законодавстві? На що воно їм? Набагато простіше, спокійніше і краще для здоров'я ' таких' не чіпати. Дуже 'гарне' у нас законодавство - створені всі умови для каст. 'Ми ета шота адно, а ви ета шота другоє'
123 Показати IP 27 Січня 2024 07:59
Справедливе і законне рішення. Поліцейського нагородити, прокурора звільнити та притягнути до кримінальної відповідальності, суддю першої інстанції, який виніс обвинувальний вирок звільнити і притягнути до кримінальної відповідальності
Толік Показати IP 27 Січня 2024 09:40
Пропоную обласному прокурору зобов'язати кожного прокурорського працівника повісти в своєму кабінети на видному місці портрет Віктора Циплакова з надписом - Закон і справедливість - це не ти, а народ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus