USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.90 10.12

«Пітер Пен» Порошенко і війна: що писав президент у Facebook у дні запеклих боїв

5 Липня 2018 14:00
Про що писав президент на особистій сторінці у Facebook у дні запеклих боїв на сході України досліджував журналіст Олександр Дубінський. Про це йдеться на його сайті.

Петро Порошенко дуже любить з'являтися на людях в камуфляжі, і демонструвати свою турботу про армію, пише журналіст. Якщо гортати офіційний акаунт президента у соцмережі Facebook, його фото у військовій формі можна знайти там у величезній кількості.

Причому особливо, зазначає Дубінський, Петро Олексійович схильний до мізансцен з прапорами: якщо Януковичу натовп роботяг цілував руки, то у Порошенка цілують прапор солдати.

В обох випадках це є прекрасною алегорією: Янукович крав мільярди у робітничого класу, а Порошенко наживається на армії.

Втім, зі слів журналіста, для виборців Петра Порошенка це дуже складний висновок. Тому Порошенко продовжує успішно продавати їм міф про «головнокомандувача, який спати вночі не може – дбає про армію».

Хоча, йдеться на сайті, насправді це зовсім не так. Тому що на своїй особистій сторінці у Facebook, яку Порошенко веде під псевдонімом Peter Lions, про армію він згадує рідко. в основному, тільки репостами статей про те, як він вдало виступив в ООН або на якомусь прийомі, і сказав щось образливе про Путіна.

«Священна корова президента Порошенко», армія, на його особистій сторінці не існує. А в найскладніші дні війни на сході своєї країни президент Порошенко публікує на своїй сторінці рецепти пирогів, пісні, пости лестощів, фото дружини і тести з жіночих журналів.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЩО ПИСАВ І КОГО ЛАЙКАВ ПОРОШЕНКО, ЯКЩО PETER LIONS – ЙОГО АКАУНТ У FACEBOOK

Оцінити рівень цинізму головнокомандувача ви можете самостійно: журналіст підготував добірку публікацій на сторінці Порошенко в період 4 «котлів» української армії на Донбасі.

1. Ізваринський, Оленівський і Амвросіївський котли – близько 8000 бійців ВСУ в оточенні, відрізані від постачання в липні-серпні 2014 року.
2. Іловайський котел – близько 5000 бійців ВСУ, з яких близько 1000 чоловік загинули при виході колони з «гуманітарного коридору» проросійських сепаратистів. Найбільш активні бої велися з 19 по 30 серпня.
3. Бої в Донецькому аеропорту, найзапекліші фази яких припадали на вересень, грудень-січень 2014 року. Бійці ВСУ, яких пізніше назвуть «кіборги» в найскладніших умовах, часто без постачання, утримували термінали аеропорту.
4. Дебальцеве – бої за стратегічно-важливий залізничний вузол у січні і лютому 2015 року. За різними оцінками, до 3000 загиблих.
«Як бачите, ні про загиблих, ні про поранених, ні про ситуацію на фронті на особистій сторінці Порошенко майже не пише. Тому що в особистому житті йому на війну на*рати», - підсумував Дубінський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
уважний Показати IP 5 Липня 2018 16:01
ви дуже цікаво подаєте інформацію, так ніби це 100% його сторінка. і ще питаннячко: яких 3000 загиблих в дебальцево?? це за інформацією бойовиків так званої ДНР?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus