USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Побиття лучанина працівниками СБУ розслідувати не поспішають

15 Листопада 2017 11:58
Адвокат одного з фігурантів провадження у так званій "справі Тиводара" Романа Демидюка місяцями намагається отримати докази того, що його клієнта побили силовики під час допиту в СБУ. Перевірити ці факти і покарати винних мали б військові прокурори. Проте справа рухається дуже повільно. Чому ж вона нецікава слідчим?

Про це йдеться в сюжеті телеканалу Аверс, пише Під прицілом.

Ще влітку працівники СБУ навперебій вишукували докази стеження за високопосадовцями представниками громадського формування «Варти порядку», монтували аудіозаписи їхніх переговорів та навперебій тиражувати у ЗМІ недоведені матеріали слідства. Однак, розслідувати те, якими методами самі співробітники СБУ намагалися вибити зізнання з підозрюваних, правоохоронці не поспішають.

Через військову прокуратуру адвокат Романа Демидюка Олександр Лавренчук клопотав про тимчасовий доступ до матеріалів кримінального провадження, а саме, до відео з проведенням затримання, суд клопотання задовольнив, але постанову СБУ виконувати не поспішає.

«Це клопотання на доведення того, що Демидюк не мав жодних тілесних ушкоджень до моменту його поступлення в приміщення УСБУ. За запитами військового прокурора Служба безпеки України не надала до сьогоднішнього моменту відео за 8 серпня», - розповідає Олександр Лавренчук.

Запитати, як просувається ця справа та чи можна витребувати від СБУ відео у терміновому порядку, журналісти вирішили у того самого слідчого військової прокуратури. Слідство у цій справі проводить прокурор Сергій Пушкарчук, дивний голос та відповідь правоохоронця здивувала (1 хв 41с):

«Ееее...Всьо відібрали, доступ получили. Більше не зверталися», - заявив він.
Журналісти хотіли застати слідчого військової прокуратури у його робочий час, за робочим місцем, проте там його немає. Працівниця канцелярії взялася запевняти, що Сергій Пушкарчук у суді: у якому не знають і графіка робочих виїздів колег не мають.

Зауважимо, син судді луцького суду Валентини Пушкарчук Сергій Пушкарчук у свій робочий час не зміг пояснити, які клопотання і куди він подавав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus