USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським депутатам принесли понюхати відходи

1 Червня 2017 11:26
Керівництво біоетанольного заводу принесло зразки відходів з заводу, аби дати понюхати їх депутатам Волинської облради.

Це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів Волинської облради.

Виконувач обов’язків директора біетанольного заводу Юрій Проник заявив, що причина смороду у Луцьку – не лише в діяльності заводу. Адже безпосередньо мелясна барда, яка утворюється в результаті роботи заводу, не має неприємного запаху. На підтвердження своїх слів він продемонстрував три ємності з відходами: з чистою мелясною бардою, відходи з полів фільтрації та колодязю підприємства та запропонував членам профільної комісії «понюхати як пахне барда і що саме смердить».

Очільник комісії Василь Столяр першим пристав на пропозицію, його підтримали інші члени комісії.

«Пити не можна?..», - жартома сказав депутат. Проте, його колега Богдан Лех обурився такими діями керівництва заводу.

«Навіщо робити це шоу? Ми не знаємо, де ви це взяли і що це таке. Ці проби мають робити профільні служби. Де вони? Активізуються тільки тоді, коли треба щось отримати з підприємців, а не виконують свою роботу», - зазначив депутат. Нагадаємо, Луцьк задихається від жахливого смороду, а екологічні служби жодним чином не реагують. Раніше повідомлялося, що причиною смороду, який поширюється Луцьком, є хімічна реакція, в яку вступають відходи від виробництва біоетанолу з заводу ТОВ «БІО ПЕК» та нечистоти, які скидають на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу з Гіркої Полонки та Вересневого.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук також звертався до головного санітарного лікаря України та Держпродспоживслужби. На ТОВ «БІО ПЕК» таки врешті відбулася перевірка. Власники отримали припис від екоінспекції. Однак, ситуацію це не виправило. Крім того, Ігор Поліщук зустрічався з представниками керівництва підприємства. Вони зобов’язалися добровільно усунути порушення, модернізувати обладнання і вирішити проблему.

Але нестерпний сморід охопив вже все місто. Відтак, 21 травня виконувач повноважень міського голови заявив, що влада докладе зусиль, аби завод припинив свою роботу. У знак протесту десятки лучан з мікрорайону ЛПЗ, який знаходиться безпосередньо поруч з заводом, одягнули маски та протигази, аби показати, що вони хочуть жити в чистому місті.

Дивитися більше: Луцьк у заручниках смороду

Окрім того, у результаті перевірки Державною екологічною інспекцією у Волинській області діяльності ПТА «Гнідавський цукровий завод» та ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія», з'ясувалося, що «Біо Пек» здійснює викиди небезпечних речовин в повітря та працює без необхідних дозволів. Крім цього, ще одна проблема неприємного запаху в Луцьку – несанкціоновані зливи асенізаторськими автомобілями відходів від виробництва м’ясопереробних підприємств.

У Громадській раді пропонують відвести єдине спеціальне місце для зливу цих відходів (до прикладу в Липлянах) і підписувати акти за фактами зливу, адже є випадки, коли договори укладені на один об’єм відходів, а м’ясопереробники вивозять більше. щоправда, і очисні споруди в Липлянах теж потребують модернізації. До слова, у Волинській облраді пропонують розірвати договори з підприємствами, які зливають відходи з виробництва в очисні споруди міста Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Anat Показати IP 1 Червня 2017 11:34
Богдан хай сай сходить і візьме проби І ВИРІШИТЬ !!!! а пи...діти і закривати зав коожен може...
123 Показати IP 1 Червня 2017 11:35
А Василий Андреевич мог бы и бухнуть без проблем.
Йцукен Показати IP 1 Червня 2017 11:55
Громадська рада пішли ви в ж...пу. Зливайте ці відходи собі в дворах, а не в Липлянах !!!!
Лучанин Показати IP 1 Червня 2017 12:37
Знову цирк? А те що всі мешканці прилеглих районів кашляють та мають алергію нікого не турбує, чи це так і має бути? Лише сморід? З іншої сторони це не лише один цей завод, потрібні комплексні заходи!
Анон Показати IP 1 Червня 2017 12:59
А що там з рештками що в кобака знайшли ?
Анонім Показати IP 1 Червня 2017 13:20
нє, ну як прийняти на грудь грам 500, то мелясна барда майже без запаху. а так взагалі-то смердить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus