USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Половина дерев у Луцьку – хворі

14 Квітня 2009 10:25
Луцька влада вже рік займається «ремонтом і санацією зелених насаджень». Про це під час прес-конференції 14 квітня розповів міський голова Богдан Шиба, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Богдан Шиба розповів, що луцька влада вже рік активно займається ремонтом та оздоровленням зелених насаджень у місті. За приблизними підрахунками, наголосив градоначальник, половина дерев у Луцьку – хворі, чверть – дуже хворі. Тобто настільки, що ці дерева треба зрізати. Особливо поширене зараження дерев омелою.
Довідково:
Рятувати луцькі дерева намагалися по-різному. Наприклад, навесні 2006 року спеціальну польську ін’єкцію проти так званої каштанної молі ввели у крони 38 дерев на вулицях Набережній і Володимирській у Луцьку.
Безкоштовну пробну партію ін’єкцій волинянам тоді привезли польські природоохоронці. Спеціальну вакцину вводять у крону дерева в період розвитку пагонів – тоді листя стає невразливим для шкідника. У Луцьку росте близько 5 тисяч каштанів, а одна акцина коштує 25євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus