USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

Польща розгорнула оперативну групу із 4 000 військових біля кордону з Білоруссю

13 Серпня 2023 10:18
Міністр оборони РП Маріуш Блащак заявив у суботу, що Польща розгорнула постійну військову оперативну групу з 4 000 солдатів неподалік кордону з Білоруссю з метою «тренування та оборони».

Про це повідомляє Yahoo News.

«Немає сумнівів, що польський кордон перебуває під загрозою. Ми продовжуємо спостерігати напругу на польському кордоні, спроби мігрантів нелегально перетнути кордон, схвалені білоруським режимом... співпрацю із Кремлем... з метою дестабілізації нашої країни», – зазначив польський міністр.

Блащак зробив цю заяву під час відвідування тимчасового табору польських військових, розміщених у Ярилувці Підляського воєводства поблизу білоруського кордону.

Читати ще: Вагнерівці приєднаються до армії Білорусі на кордонах НАТО, – розвідка Британії

Він додав, що нова група військ із чотирьох тисяч військовослужбовців матиме назву «RENGAW». Метою оперативної групи буде «стримування» на кордоні, а також тренування солдатів та створення «резерву» на випадок погіршення безпекової ситуації у регіоні.

Нова оперативна група є частиною зусиль із направлення близько 10 тисяч військових до кордону із Білоруссю в рамках «Операції Гриф», про яку Блащак оголосив цього тижня.

Новопризначений командир оперативного групи полковник Аркадіуш Міколайчик повідомив, що військові діятимуть у районі шириною 402 кілометрів і 160 кілометрів від кордону, переважно вночі.

Раніше міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що Польща планує перекинути до кордону з Білоруссю до 10 тисяч додаткових військових для підтримки Прикордонної служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ПЕтрiот Показати IP 13 Серпня 2023 16:22
А памперсiв хватить як батько чихне?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus