USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Польські блокувальники не пропускають через кордон навіть гуманітарну допомогу

20 Листопада 2023 10:39
Польські перевізники, які протестують на кордоні, попри обіцянки, блокують і проходження гуманітарної допомоги та цистерн з паливом.

Про це заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач у неділю ввечері, пише Європейська правда.

«Заяви про пропуск гуманітарної допомоги і небезпечених вантажів теж не відповідають дійсності. Ми зафіксували численні факти, коли цистерни з паливом та гуманітарка стоять у чергах», – зазначив Деркач.

Він додав, що інформацію про ці випадки передають польським колегам.

«Чекаємо відповідь, як це корелюється з заявами про безперешкодний перетин таких вантажів», – сказав заступник міністра.

Читати ще: Польські юристи готують позови проти перевізників-страйкарів

Нагадаємо, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило штаб допомоги, щоб забезпечити заблокованих українських водіїв їжею, питною водою, медикаментами та пальним.

Як повідомляли, 6 листопада на польсько-українському кордоні розпочався страйк польських перевізників. Заблоковано рух вантажівок у пунктах пропуску «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». Поляки вимагають, щоб повернули дозволи на комерційні перевезення для України.

Станом на ранок 19 листопада на кордоні з Польщею скупчилося близько 4600 вантажівок. По 1200 вантажівок перебували на напрямку пунктів пропуску «Ягодин» та «Краківець», ще 500 машин очікували на напрямку «Рава-Руська».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Степан Показати IP 20 Листопада 2023 11:28
Не буде лях другом для українця.
Патрiот до Степан Показати IP 20 Листопада 2023 12:47
Так це ж брати нашi.
ну Показати IP 20 Листопада 2023 12:20
То домовляйтеся з ними. Йдіть в чомусь на поступки, в чомусь відстоюйте свою позицію. А то в позу ображеного стали тупо, і кожного ранку казочки розповідаєте, яка там ситуація.
Клава Показати IP 21 Листопада 2023 03:44
чому мовчить Дуда ? - а то русня запише це блокування в свій актив..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus