USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Понад 20 тисяч осіб повиправляли декларації

10 Листопада 2016 19:17
Більше 20-ти тисяч чиновників та депутатів повносили зміни до своїх електронних декларацій.

Про це сьогодні, 10-го листопада, повідомили у прес-центр Національного агентства з питань запобігання корупції, - передає replyua.net.

«Станом на сьогоднішній день понад 20 тисяч електронних декларацій билу змінені. На даний момент у Єдиному реєстрі декларацій знаходиться 131 тисяч 164 електронних документів. 105 тисяч 833 з них – це щорічні звіти високопосадовців за минулий рік», - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформаційним листом НАЗК, в результаті аналізу процесу декларування першої хвилі були виявлені проблеми в роботі Національного агентства та всього першого етапу. Ці проблеми стосуються зокрема не доопрацьованим законодавством України.

Також у повідомленні НАЗК зазначається, що найбільша кількість декларацій – 64 тисячі 826 штук – отримана від держслужбовців категорій А та Б. Від слідчих до Реєстру надійшло майже 11 тисяч електронних документів. З прокуратури – дещо більше 10 тисяч. 6 тисяч 996 декларацій надали судді.

«Від представників місцевого самоврядування надійшло 893 документи, народних депутатів – 415 та Уряду – 78. Про зміни в майновому стані подали 1 134 е-декларацій та 1 026 надійшло від кандидатів на посаду», - йдеться у повідомленні.

Водночас у повідомленні зазначили, що станом на 8-ме листопада 2016 року на сайті НАЗК були відсутні декларації за минулий рік від 3-х нардепів: Олександра Онищенка, Марії Матіос та Сергій Клюєва.

Як повідомляло Інформаційне агенство Волинські Новини, після подання електронних декларацій у чиновників та високопосадовців був ще тиждень на виправлення та уточнення даних. Окрім президента Петра Порошенка, який згадав про дохід у розмірі майже 2 мільйонів гривень, зміни у декларації внесли міністри та нардепи.

До слова, західні ЗМІ вже відреагували на космічні статки українських чиновників та політиків. Однією з реакцій на це може бути те, що західні країни припинить співпрацю. Таку думку озвучив експерт Реанімаційного пакету реформ групи «Податкова реформа» Ілля Несходовський. Окрім того експерт зауважує, що партнери з Заходу, на його думку, вимагатимуть притягнення до відповідальності тих, хто не зможе обґрунтувати їх походження. Та додає, що сумнівається у можливості відкриття кримінальних проваджень проти чиновників, але від своїх посад вони можуть бути відсторонені.

Окрм того, як заявляв політолог Тарас Березовець, е-декларації українських чиновників змусили США та країни Заходу здригнутися від кількості готівкових коштів у «слуг народу», адже у цьому плані нардепи дали фору колумбійським наркобаронам і російським олігархам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
молодці Показати IP 10 Листопада 2016 19:37
Волонтери оголосили акцію “Е-десятина”: вимагають від найбагатших декларантів поділитися з армією
ха до молодці Показати IP 10 Листопада 2016 23:06
Хай волонтери своі ё декларациї опррилюднять,
Волинянин Показати IP 11 Листопада 2016 10:09
“Е-десятина” волиняни не спіть вимагайте від СКОТИНЯК гроші це би77ло залягло і чекає. Це наші з вами гроші!!!! Не спіть хохли
ху до ха Показати IP 11 Листопада 2016 12:18
Все, что нажито непосильным трудом, всё пропало! Декларація обнулилася.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus