USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нардепи масово задекларували «ліву» готівку, - політолог

6 Листопада 2016 14:21
Е-декларації українських чиновників змусили США та країни Заходу здригнутися від кількості готівкових коштів у «слуг народу», адже у цьому плані нардепи дали фору колумбійським наркобаронам і російським олігархам.

Таку точку зору висловив політолог Тарас Березовець, відзначивши, що зберігання коштів саме у готівці є незаконним, оскільки у такій формі неможливо перевірити легальність походження статків нардепів та чиновників, - повідомляє Znaj.ua.

«Легальність походження грошей легко перевірити, якщо вони на банківських рахунках. Зберігання у готівці — показник, що кошти отримані незаконно», - повідомив Березовець в інтерв'ю Gazeta.ua.

Зі слів політолога, е-декларації можуть знизити рейтинги окремих політичних сил та призвести до наближення дострокових виборів у парламенті.

«Добиває, коли можновладці розкидають на рахунки в різні банки по 200 тисяч гривень. Це – максимальна сума, яку гарантує Державний фонд вкладників. Її точно компенсують, якщо банк згорить. Це показує, що чиновники розцінюють ці вкладення як ризикові. Тепер важко буде переконувати Захід виділяти нам кредити», - додав Березовець.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, західні ЗМІ вже відреагували на космічні статки українських чиновників та політиків. Однією з реакцій на це може бути те, що західні країни припинить співпрацю. Таку думку озвучив експерт Реанімаційного пакету реформ групи «Податкова реформа» Ілля Несходовський. Окрім того експерт зауважує, що партнери з Заходу, на його думку, вимагатимуть притягнення до відповідальності тих, хто не зможе обґрунтувати їх походження. Та додає, що сумнівається у можливості відкриття кримінальних проваджень проти чиновників, але від своїх посад вони можуть бути відсторонені.

Зауважимо, у списку очільників ключових органів влади, які подали електронні декларації, є чимало осіб, загальні грошові активи яких перевищують один мільйон гривень. Зокрема, журналісти перевірили декларації Президента України Петра Порошенка, голови Верховної Ради Андрія Парубія, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та усіх міністрів, а також очільників Адміністрації Президента, секретаря Ради національної безпеки та оборони, Нацбанку, Генеральної прокуратури, Верховного та Конституційного судів, Фіскальної служби, Фонду держмайна, Антимонопольного комітету, голів Держслужби з надзвичайних ситуацій, Центральної виборчої комісії, національної поліції, а також директора Національного антикорупційного бюро.

До слова, експерт Реанімаційного пакету реформ групи «Податкова реформа» Ілля Несходовський розповідав, що у декларації президента не вказана вартість витворів мистецтва, а це можуть бути мільйони доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
КЛВ Показати IP 6 Листопада 2016 14:51
Перевiрити походження коштiв побудованих навколо всiх мiст палацiв ( контрабандисти,бариги,таможня,менти,бiзнесмени..........)
СТЕПАН ІВАНОВИЧ Показати IP 6 Листопада 2016 18:07
ВСЕ ЗРОЗУМІЛО. КРАЇНОЮ КЕРУЮТЬ БАРИГИ І БАНДИТИ... ПІД ГАРНИМИ ГАСЛАМИ ЩЕ І НА НАСТУПНИХ ВИБОРАХ ЗА НИХ ПРОГОЛОСУЄМО... МИ ТАКІ... СКЛЕРОЗНІ І НЕДАЛЕКОГЛЯДНІ. 200-500 ГРИВЕНЬ ВІЗЬМЕМО В КИШЕНЮ ЗА 4 РОКИ І БУДЕМО ЗА ТИХ БРЕХУНІВ І ЗЛОДІЇВ УКРАЇНСЬКОГО БЮДЖЕТУ ГОЛОСУВАТИ ! ГАРНІ ГАСЛА І НОВІ НАЗВИ ПАРТІЙ ПРИДУМАЮТЬ ОЛІГАРХИ І МИ ЗА НИХ ПРОГОЛОСУЄМО- 100% ВПЕВНЕНИЙ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus