USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Попит на вітаміни та мінерали для чоловіків*

21 Липня 2021 15:39
Попит на вітаміни та мінерали для чоловіків залежить від віку, стану здоров’я, фізичної активності та режиму харчування. Хоча чоловіки надають набагато менше значення турботі про своє здоров’я, вони все частіше шукають спеціальні вітаміни. На що звертати увагу при виборі вітамінів для нього? Що в них має бути включено? Як найкраще підібрати підготовку до потреб активного чоловіка?

Хороші вітаміни для чоловіків – які вони?

На це питання немає однозначної відповіді. Кращі вітаміни для чоловіків– це ті, які найліпше відповідають потребам конкретної людини. Це залежить від віку чоловіка, режиму харчування і фізичної активності. У чоловіків інші потреби у вітамінах і мінералах, ніж у жінок. Також відомо, що через гормональні відмінності швидкість використання цих речовин організмом жінок і чоловіків різна.

Більшість вітамінів і мінералів – це поєднання, які не виробляються в організмі і мають надходити з їжею. Саме тому варто дотримуватися різноманітного і збалансованого харчування. Якщо запас вітамінів і мінералів в їжі чоловіка недостатній, то варто звернутися до біологічно активних добавок. І вони також повинні бути адаптовані до способу життя, фізичної активності.

Набір вітамінів для чоловіка – що в ньому має бути?

Вибираючи добавки для чоловіків, варто обирати ті, які мають повний набір вітамінів, мінералів та інших інгредієнтів, які позитивно впливають на здоров’я.

До складу препаратів для чоловіків мають входити:

- магній і калій – підтримують клітинні процеси, роботу серця і системи кровообігу, м’язів і нервової системи, вони допомагають справлятися зі стресом і втомою;

- вітаміни групи В (тіамін, рибофлавін, В6, В12) – позитивно впливають на нервову систему, регулюють енергетичні зміни в організмі;

- вітамін А – підтримує зір;

- вітамін D, кальцій – відповідає за правильне функціонування м’язів, кісток і опорно-рухового апарату;

- селен, цинк – підтримка статевих функцій та належного рівня тестостерону в крові;

- мідь – підтримує пігментацію волосся;

- вітамін С та інші антиоксиданти – зміцнюють імунну систему;

- залізо – захищає від анемії.

Вітаміни для нього також часто містять екстракти рослин, які впливають на життєвий тонус і концентрацію уваги, що поліпшує самопочуття, в тому числі:

- женьшень і імбир – для підвищення фізичної та сексуальної форми, зниження стомлюваності;

- екстракт мате йерба – сильний антиоксидант, знімає втому, захищає серце і систему кровообігу;

- пальметто – прискорює ріст волосся, затримує облисіння;

- екстракт виноградних кісточок – позитивно впливає на роботу серця.

Які вітаміни для чоловіків старших за 40 років? Відразу виникає питання, чи дійсно чоловікам цього віку потрібен інший набір вітамінів, ніж той, який застосовували до цих пір? Так, потреба в деяких вітамінах змінюється після 45 років. У зрілих чоловіків змінюються потреби в харчуванні, і більше уваги слід приділяти стану і рухливості суглобів і опорно-рухового апарату, профілактиці серцево-судинних захворювань, а також здоров’ю сечовидільної системи та простати. Вітаміни та мінерали для чоловіків старших за 40 років також мають містити більше антиоксидантних речовин, які, видаляючи з організму шкідливі для клітин вільні радикали, не тільки уповільнюють процес старіння, а й запобігають розвитку багатьох серйозних захворювань.

Існує чимало вітамінів та мінералів для чоловіків, зокрема, на сайті https://apteka-ds.com.ua/catalog/vitaminy/vitaminy-dlya-cholovikiv представлений їх широкий вибір. Обирати потрібні вітаміни необхідно опираючись на поради лікаря та потреби конкретної людини. Вибір залежить від віку чоловіка, режиму харчування та його фізичної активності. Обов’язково враховуйте бренд та виробника продукції, а також підбирайте найоптимальнішу особисто для вас форму: таблетки, капсули, розчини чи інше.

* Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатись як альтернатива рекомендаціям лікаря. Перед вживанням вітамінів та мінералів обов’язково проконсультуйтесь з лікарем та ознайомтесь з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus