USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

МВС у грудні оголосило Порошенка в розшук

17 Січня 2022 18:53
Колишній президент України, нардеп й очільник партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко знаходиться в розшуку.

Експрезидента оголосили в розшук як особу, яка переховується від органів досудового розслідування, йдеться на сайті Міністерства внутрішніх справ, передає УНІАН.

У відомстві зазначили, що Порошенко «зник» 24 грудня 2021 року.

У той же день стало відомо, що нардеп залишив територію України.
Оскільки колишньому очільнику країни не змогли особисто вручити повідомлення про підозру, документ відправили за місцем реєстрації, місцем проживання та на роботу.

Провадження правоохоронці розслідують за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (Фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (Держрада) та ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної організації) Кримінального кодексу.

Порошенко говорив, що повернеться на Батьківщину 17 січня.

Пізніше стало відомо, що в Києві Печерський райсуд заарештував все майно й активи нардепа.

Експрезидент повернувся в Україні 17 січня й відразу вирушив на засідання суду, в результаті якого йому мають обрати запобіжний захід. Судді вже пішли у нарадчу кімнату.

Прокуратура просила суд обрати Порошенку запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці з можливістю вийти на свободу під заставу в розмірі 1 млрд гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus