USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Представники ДБР намагалися вручити підозру Порошенку на паспортному контролі

17 Січня 2022 09:41
Представники Державного бюро розслідувань вручають колишньому президент України Петру Порошенку підозру у державній зраді прямо на паспортному контролі в аеропорту «Жуляни».

Про це повідомляє Главком.

«Представник ДБР приїхав з документами справи. Паспорт у Порошенка забрали», – інформує журналіст видання.

Згодом, як пише УНІАН, паспорт Порошенку віддали. Слідчий ДБР Сергій Кулакевич підійшов до Порошенка на паспортному контролі, щоб вручити йому повістку в суд.

Зі слів Порошенка, додає УНН, це тривало близько 15 хвилин. Він розповів, що у нього відібрали паспорт і нібито не пускали в Україну.

«Протягом 15 хвилин, незаконно, правоохоронці, частина з яких була переодягнена у форму прикордонників, намагалися не допустити мене на територію України. Вони забрали мій паспорт і пояснювали, що мають встановити мою особу, бо мають великий сумнів, що я є Порошенко», – заявив Порошенко в аеропорту.

Також його соратники з аеропорту повідомляли, що у ДБР заявили, що просто зараз проводять процесуальні дії.

Читати ще: Порошенка зустрічають в Україні після втечі від ДБР. Трансляція

Поки Петро Порошенко виступав з промовою в аеропорту, ДБР провело брифінг. Слідчі заявили, що на паспортному контролі намагалися вручити Порошенку повістку про виклик до суду та копію клопотання про запобіжний захід, але Порошенко відмовився отримати документи. Адвокати сказали, що всі документи отримають, але «втекли». Зі сцени Порошенко заявив, що зараз їде до Печерського суду.
За словами речниці ДБР, Порошенко відмовився від отримання процесуальних документів.

«При цьому особи, які були з ним, чинили фізичний опір, що зафіксовано на відеозаписах. Адвокати Петра Олексійовича Порошенка запевнили, що отримають усі процесуальні документи, однак після проходження прикордонно-митного контролю шляхом створення штучного натовпу втекли», – додала радник з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

Читати ще: ЗМІ опублікували повний текст підозри Петру Порошенку

Як ми писали, Петро Порошенко вилетів із Варшави о восьмій ранку (за київським часом).

Нагадаємо, 17 грудня в ДБР заявили, що Порошенко проігнорував слідчих, які намагалися вручити йому повістку про виклик у справі про злочинну схему поставок вугілля з тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР» групою громадян України. Згодом стало відомо, що Порошенко після інциденту з Державним бюро розслідувань полетів за кордон.

Провадження розслідується за ч.1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

20 грудня Петру Порошенку, який перебуває за кордоном, оголосили про підозру у вчиненні державної зради та сприяння діяльності терористичних організацій. Повідомлення направили за місцем проживання, реєстрації та місцем роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Василь Показати IP 17 Січня 2022 09:57
Як будь-яке шоу 95 кварталу.Без нього ніяк.Хоча на порозі вже скоро весна-потрібно когось саджати.Треба показувати результат-рейтинг падає.
Олександр до Василь Показати IP 17 Січня 2022 10:14
Ну ти Василь реально
скептик до Олександр Показати IP 17 Січня 2022 10:37
а то нічого, що ти фафик-алкафик ?
В . Показати IP 17 Січня 2022 10:37
Я же говорил что он вернётся.хахаха
читач Показати IP 17 Січня 2022 10:39
Якби Вася їхав з Польщі,то вручили б,а так Закони України діють тільки на простих людей,на олігархів вони не діють.Чому НЕ ВРУЧИЛИ???????Цирк продовжується...
Анонім Показати IP 17 Січня 2022 10:43
старий вовк.знає усі входи і виходи. та не посадять його. європа не дасть
Анонім до Анонім Показати IP 17 Січня 2022 11:08
дааа так просто його не візьмеш .
договорняк Показати IP 17 Січня 2022 11:01
хотели бы - вручили подозрение! А так будем смотреть шоу выборов между зе и порохом под зонтиком США
Доктор Моро Показати IP 17 Січня 2022 11:12
І палубія з дурки випустили якраз до приїзду хряка.
Коля Показати IP 17 Січня 2022 14:25
Керував би я ДБР, вже оте рило лежало б мордою в асфальт. Разом з охороною.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus