USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Порошенко до останнього захищатиме бізнес, - політолог

30 Квітня 2016 12:51
Президент Петро Порошенко гальмує реформування органів прокуратури. Для нього головне - захистити власні бізнес-інтереси.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Андрій Миселюк.

«Реформи в прокуратурі має проводити генпрокурор. Порошенко гальмує цей процес. У рамках своєї компетенції він призначає генпрокурорами людей, які категорично не хочуть щось змінювати. Наприклад, Шокін. Він віртуозно обіцяв провести всі необхідні реформи. Але присікав у корені всі починання, які дозволили б запустити процес змін. Після Шокіна ГПУ залишається в такому ж стані, якою була на момент його приходу», - каже Миселюк.

ЧИТАТИ ЩЕ: ШОКІНА ЗВІЛЬНИЛИ З ПОСАДИ ГЕНПРОКУРОРА

Якби президент намагався реформувати прокуратуру, він би призначав відповідних людей, упевнений експерт.

«Порошенку потрібен повністю лояльний генпрокурор. Так зможе контролювати Генпрокуратуру і використовувати у своїх інтересах. Для президента на першому місці — бізнес-інтереси власні та партнерів. Шокіна теж можна розглядати як партнера — політичного. За своїх «любих друзів» президент готовий стояти до останнього. Втрата підтримки суспільства — це та жертва, на яку він готовий піти. Як казали, «Париж вартує меси». А для нього генпрокурор вартує суспільної підтримки», - упевнений Миселюк.

Такої ж думки дотримується і нapoдний дeпутaт Вepхoвної Paди від фpaкціі «Блoк Пeтpa Пopoшeнка» Сepгій Лeщeнкo. Він переконаний, що в Головній прокуратурі України існують кишенькові відомства Порошенка. Лещенко також стверджує, що гарант хоче посадити в крісло генерального прокурора «свою людину».

Нагадаємо, нещодавно президента Петра Порошенка звинуватили у наявності офшорних фірм. Понад рік 380 журналістів із 78 країн вели найбільше в історії журналістське розслідування, вивчаючи діяльність офшорного оператора Mossack Fonseca. Журналісти оприлюднили викривальні статті, одна з яких розповідає про секретний офшор і «моральний злочин» Петра Порошенка.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРЕЗИДЕНТ ЗАЛИШИВСЯ ПРЕЗИДЕНТОМ ROSHEN, А НЕ УКРАЇНИ. ДУМКА

Зокрема, журналісти програми «Слідство.Інфо» провели розслідування, з'ясувавши, що Порошенко не передав свої активи кондитерської корпорації «Roshen» в траст, а створив три офшорні компанії для реструктуризації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus