USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

Порошенко хоче «приватизувати» УПЦ

4 Листопада 2018 17:09
Очолити Українську православну церкву після отримання автокефалії може вінницький митрополит Симеон (Шостацький).

Його кандидатура активно обговорюється представниками українського політикуму. Зокрема, уточнюється, що на Банковій активно просувають його на цей пост, інформує "Обозреватель".

Саме з цим, припускають, і пов'язані останні скандальні заяви керуючого справами УПЦ Московського патріархату, митрополита Антонія. Зокрема, він заявив про наявність листа від Вселенського патріархату до УПЦ КП і УАПЦ, згідно з яким голови цих церков Філарет і Макарій нібито не можуть брати участь у виборах глави нової Української православної церкви.



Симеон (Володимир Шостацький) - архієрей Української православної церкви (Московського патріархату) з 1996 року, митрополит Вінницький і Барський з 2011 року.

Президент України Петро Порошенко і Вселенський Патріарх Варфоломій підписали у Стамбулі Угоду про створення незалежної української церкви.

Раніше у Константинополі оголосили, що майбутня українська автокефальна церква буде називатися "Православна церква в Україні". При цьому передбачається, що УПЦ МП також перейменують.

Перед цим архієпископ Іов також розповів, що УПЦ МП припинила існування, коли Константинопольський патріархат скасував акт про передачу території України під адміністрацію Російської церкви.

Нагадаємо, що 11 жовтня Вселенський Патріархат підтвердив зняття анафеми (відлучення від церкви) з предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви митрополита Макарія.

Таким чином, УПЦ КП та УАПЦ визнані канонічними, а анексія Київської метрополії Російською православною церквою у 1686 році незаконною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
віряни Показати IP 4 Листопада 2018 17:43
Перетворюють церкву у політичну секту одурманюючи людей! Нічого гарного це Україні не принесе!
Я до віряни Показати IP 4 Листопада 2018 18:44
церква завжди й була сектою.. тільки тепер нею буде керувати пеця руками вінницького попа
віряни? до віряни Показати IP 5 Листопада 2018 15:41
Тобто вас вдовольняло те, що до цього часу церква була політичною сектою керованою з Москви?
Всезнайко Показати IP 4 Листопада 2018 18:18
Вінницький очолить
Вірянин Показати IP 4 Листопада 2018 18:27
І тим хто це робить теж буде не на користь
Теремно Показати IP 4 Листопада 2018 19:17
Достойна кандидатура. Мудрий духівник. Спитайте у парафіян Володимира і Ковеля. До чого тут Вінниця? Так само його можна назвати і волинянином. Кажу так, хоча не є вірним УПЦ Московського патріархату.
Андрій Показати IP 4 Листопада 2018 21:09
От все і роз'яснюється. От для чого то все було потрібно, щоб церкву приватизувати (під видом зробити українською), а потім, з її допомогою, на людей вплив мати, дурманити їх і далі, прикриваючи свій зад і заробляючи черговий "+" перед виборами.
Ігор Показати IP 5 Листопада 2018 00:27
Люди, що ви всяку дурню пишите. Ми матимемо автокефальна УКРАЇНСЬКУ церкву. Хто її очолить, яка різниця чи вінницький чи Волинський, головне, щоб людина була високої моралі та духновності. Чи ви хочете й надалі такого щоб московські батюшки не вінчали, не ховали (в т.ч. хлопців з АТО) тих, хто не хрещені московським патріархатом? Окремо церкви від держави нажаль не може бути, якщо ми хочемо мати свою державу.
Я до Ігор Показати IP 6 Листопада 2018 06:17
Ігору - читай Конституцію - там чорним по білому написано що церква відділена від держави... Пеця тим шоу з томосом і новою церквою пускає дим в очі щоб забули про його косяки і лалалалалала.. Вибори на носі - новий тренд для піпл... а барани все схавають і будуть тішитись
Ігор до Я до Я Показати IP 6 Листопада 2018 09:51
Дякую за нагадування. Те що в Конституції написано, що церква оремо від держави мені відомо. Цікаво чому держава в 988 році вмішалась та запровадила християнство? Напевне поклоніння дерев'яним богам і т.п. сьогодні було б краще... Це ж також для тих людей була віра. Ви проти "шоу з Томосом і нової церкви"??? Я наприклад не проти. З вашої позиції видно, що деякі барани це не хавають, ну що ж і такі потрібні.
Артем Показати IP 5 Листопада 2018 02:20
Ганьба бпп. Вліз навіть в душу
Читач Показати IP 5 Листопада 2018 08:46
Блін, Пєтя з призначеннями своїх вінницьких на ключові посади стає передбачуваним в подальших реформах і призначеннях... Вінницькі рулять!!!
Коля Показати IP 5 Листопада 2018 11:55
Не будоражте людей! Поволі все буде Українським. А чутки неправдиві, Філарет буде, бо найавторитетніший
Я до Коля Показати IP 6 Листопада 2018 06:15
для кого денисенко авторитет - для кількох сотень бабів з забитих сіл????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus