USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Порошенку поклали на стіл лист від волинських священиків щодо полонених з 51 ОМБ

23 Серпня 2015 21:00
Майора Сергія Фураєва та старшого матроса Артема Комісарчука, які вже рік перебувають у полоні, намагаються визволити й волинські священики. Вони встановили певні контакти з очільниками Луганської єпархії. Написали і Порошенкові.

Речник волинської єпархії УПЦ отець Валентин Марчук повідомив «Нововолинську діловому», що віце-прем'єр Геннадій Зубко уже поклав на стіл Президентові клопотання від митрополита Волинського й Луцького Ніфонта щодо сприяння у поверненні полонених Фураєва і Комісарчука.

Нагадаємо, бійців 51 бригади Сергія Фураєва та Артема Комісарчука, які потрапили в полон під Іловайськом у серпні 2014-го, мали звільнити 15 серпня, проте бойовики зірвали процес обміну. Згодом повідомлялося, що вони раніше були засуджені бойовиками до розстрілу.

Два дні тому віце-прем'єр Зубко у Луцьку мав зустріч із волинською владою і священнослужителями. Від Волинської єпархії УПЦ у розмові взяли участь три протоієреї: секретар єпархії Миколай Бондарук, речник Валентин Марчук, проректор Волинської духовної семінарії Олександр Богданов.

Під час цієї зустрічі отець Валентин вручив віце-прем'єру звернення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта до Президента щодо визволення з полону військовослужбовців 51-ї бригади Сергія Фураєва та Артема Комісарчука. Віце-прем'єр пообіцяв передати клопотання Президенту України Петру Порошенку, і сьогодні виконав обіцянку.

Зауважимо, що до Голови Служби Безпеки України Василя Грицака зверталися за підтримкою родичі полонених, і той пообіцяв підняти тему полонених бійців із Волині Сергія Фураєва та Артема Комісарчука під час зустрічі із Президентом України Петром Порошенком.

Раніше повідомлялося, що українців обурює те, що президент Петро Порошенко під час своїх промов про полонених не назвав жодного разу імен цих бійців.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ПОЛОН ВОЛИНСЬКИХ ВОЇНІВ. ФОТО

Єпархія піклується і про визволення молодшого сержанта Сергія Дмитрука з Луцька. Сергій у полоні з 20 листопада, нині — на території Луганщини.

ХТО З ВОЛИНСЬКИХ БІЙЦІВ ДОСІ – У ПОЛОНІ БОЙОВИКІВ. СПИСОК

Про визволення волинських військовослужбовців, які такий тривалий час перебувають у полоні, Волинська єпархія попросила і керуючого Луганською єпархією УПЦ.

Завдяки спільним молитвам і спільній праці нещодавно вдалося повернути додому парафіянина храму у селі Ржищів Горохівського району Анатолія Семенюка. Отець Валентин Марчук привіз його у рідне село з Харкова, де боєць перебував після визволення.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, син Анатолія Семенюка напередодні визволення батька з полону потрапив у ДТП і знаходиться у важкому стані. Родина потребує допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus