USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Порожнє місце в голові Зеленського»: в мережі з'явилась повна версія плівок Гончарука

16 Січня 2020 21:34
У мережу злили повний запис розмов нібито прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з керівництвом Національного банку та чиновниками Міністерства фінансів.

Аудіо, яке триває понад годину, оприлюднив у своєму Telegram-каналі народний депутат Олександр Дубінський, відповівши за заяви про те, що запис може бути змонтований, пише Обозреватель.

У цілому учасники скандальної зустрічі обговорювали курс гривні і інші економічні питання.

На початку запису представник НБУ, імовірно Яків Смолій, який був присутній на зустрічі, розповів про ризики, які розхитують держорган. "Це і піраміди, і курс, і саботаж. На це теж все реагують. Була стаття, що у нас розбрат НБУ. Фактично, так і є", – сказав він.

"Що-що? Разврат?" – почали сміятися присутні. Бесіда перейшла в більш неформальне русло.

Після цього Гончарук розповів про зустріч із Зеленським, яка фігурувала у фрагментах запису, про його «елементарне розуміння принципів економіки» і «порожнє місце в голові».

Інший учасник зустрічі спробував поміркувати про курс гривні на прикладі погоди: "За цей рік середнє значення 26, за минулий 27, 2. Всім зручніше, коли температура трохи змінюється. А у нас це вже зміна клімату. Треба показати картинку, яка у нас є. Позитивні сторони і негативні... Данилишин (глава ради НБУ) розгойдує човен".

Також чутно, як перша заступниця глави Нацбанку України Катерина Рожкова міркує про Зеленського: "Президент постійно чує людей, які біля нього. Він не бачить висот, йому про них ніхто не говорить і він не знає".

"У президента створюється враження, що ситуація некотрольована. На глобальному ж рівні все добре, тільки це незрозуміло нікому, крім нас. Ми не можемо намалювати економічну політику, у нас є міністерство. Ми з Тимофієм це обговорювали...«, – прозвучало на записі.

Також у повну версію потрапив і скандальний момент, де Гончарук визнав себе «профаном в економіці».
Нагадаємо, в мережі опублікували аудіо розмов нібито глави Кабміну Олексія Гончарука з чиновниками, де обговорювалися курс долара в Україні та економічні питання перед зустріччю з главою держави Володимиром Зеленським.

Пізніше в мережі з’явилася друга частина скандальної розмови нібито прем’єр-міністра Гончарука, в якій він обговорює економічну ситуацію в країні.

У мережі опублікували третю частину розмови прем’єр-міністра Олексія Гончарука, міністерки фінансів Оксани Маркарової і двох заступників голови Нацбанку Катерини Рожкової та Дмитра Сологуба. У бесіді обговорювали ревальвацію гривні до 20 гривень за долар та економічну стратегію розвитку України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus