USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Посада голови облдержадміністрації не потрібна», – Ігор Палиця

17 Травня 2019 12:20
Посада голови обласної державної адміністрації, як і сама установа виконавчої влади віджили себе, тому є непотрібними.

Про це йшлося 16 травня під час прямого ефіру програми «Відкрита влада» на ТРК «Аверс».

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця на запитання про доцільність посади голови облдержадміністрації у випадку, коли установа відмовляється співпрацювати з облрадою зазначив: «Я можу сказати зі стовідсотковою впевненістю, що посада голови обласної державної адміністрації не потрібна. І обласна адміністрація – непотрібний заклад».

Він пригадав, як через відмову голови ОДА Олександра Савченка підписувати проект обласного бюджету на 2019 рік, департамент фінансів облдержадміністрації заблокував роботу по бюджетному розпису.

«І вони (працівники департаменту фінансів ОДА, – ВН) сказали: ми нічого готувати не будемо, готуйте самі, якщо хочете, щоб бюджет працював. Так-от, три фахівці управління фінансів обласної ради зробили за п’ять днів роботу всього фінансового департаменту Волинської обласної державної адміністрації», – сказав Ігор Палиця та додав, що «безумовно, ця надбудова себе віджила».

Голова облради резюмував: «Якщо її (облдержадміністрацію, – ВН) прибрати, то, можливо, 30 % працівників ОДА перейдуть у штат обласної ради, а решта піде на вільні хліба. От і все моє бачення. Президент не повинен мати можливості диктувати свої умови або блокувати роботу обласних громад. Обласні громади самі знають, що робити, адже їх обрали люди і вони відчувають їхні проблеми. А якщо керівник обласної ради чи депутати зариваються, для цього є правоохоронні органи, які згідно з законом повинні їх зупинити. Для цього в них вистачає повноважень».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
цг Показати IP 17 Травня 2019 15:46
та ви там всі не потрібні....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus