USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Постачальниця до ЗСУ яєць по 17 володіє готелями в Хорватії. Розслідування

8 Січня 2024 07:39
Постачальниця харчів для військових України Тетяна Глиняна виявилась власницею чотирьох готелів у курортному місті Хорватії Спліт.

Про це йдеться у розслідуванні Артема Ільїна для НВ Бізнес.

Як зазначається, співрозмовник НВ Бізнес, який ознайомлений з готельним бізнесом у місті Спліт, повідомив про те, що як мінімум три готелі у місті належать українці Тетяні Глиняній.

За даними місцевого бізнес-реєстру встановили, що з осені 2023 року Глиняна стала бенефіціаром компаній «Zen Adria d.o.o.», «Pigment d.o.o.», «Mimoza d.o.o.». А у ще одній фірмі «Nazarii d.o.o.» вона стала засновницею у 2016 році. Місце реєстрації «Nazarii d.o.o.» у Брелі, яке скоріше за все, також є місцем реєстрації особисто Тетяни Глиняної. Саме ця адреса вказана в одному з хорватських реєстрів.

Таким чином ці компанії володіють готелями:

– Бутік-готель Mirari має 18 кімнат, ресторан та басейн на даху.

– Готель Ora категорії 4* має 24 номери, ресторан та конгрес-центр на 50 осіб.

– Бутік-готель Luxe категорії 4* має 30 номерів, ресторан, СПА-центр та конференц-кімнату на 8 осіб.

– Готель Posh категорії 5* має 6 апартаментів, басейн на даху, СПА-центр.

Згідно з оцінками, для купівлі цих готелів знадобиться понад 10 млн дол.
Краєвид з номеру готелю Luxe у Спліті (Хорватія), власником якого стала українка Тетяна Глиняна.

Співрозмовники НВ Бізнес кажуть, що у 2023 році в готелі Mirari була проведена реновація. Також біля нього ведуться будівельні роботи.

Тетяна Глиняна особисто була засновницею у компаніях з так званої «білоцерківської групи», що у різний час були або є великим постачальниками харчів для військових. Це ТОВ «Преміум компані», ТОВ «Візит», ТОВ «Укрпродакорд ВР» та ТОВ «Гранд консалт».

Також до складу «білоцерківської групи» відносяться інші юрособи, зареєстровані на інших фізосіб. У тому числі ТОВ «Актив компані», який належить бізнес-партнеру онука Тетяни, Назарія Березюка, Олександру Дмитревичу.

ТОВ «Актив компані» наприкінці 2022 року отримало найдорожчий підряд Міноборони вартістю 13,16 млрд грн з яйцями по 17 гривень і картоплею по 22 грн.

У 2015 році, за повідомленням «Наших грошей», Тетяна Глиняна та її зять Руслан Березюк фігурували у справі про хабар полковнику Нацгвардії за сприяння перемозі у тендері по консервам за 10% від суми контракту. Але тоді Глиняна взагалі не потрапила у вирок, а її зятя Руслана Березюка засудили до незначного умовного строку.

21 січня 2023 року журналісти видання ZN.ua звинуватили Міністерство оборони в закупівлі продуктів харчування за завищеними в кілька разів цінами. У матеріалі йшлося, що ціни на продукти втричі більші за роздрібні в київських супермаркетах (яйця по 17 гривень за штуку). Угоду вартістю 13,16 мільярда гривень уклали 23 грудня 2022 року. Ідеться про забезпечення харчуванням військових частин, дислокованих у Полтавській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській та Черкаській областях.

23 січня міністр оборони Олексій Резніков особисто відповів на ці закиди, зокрема він пояснив, що Міноборони купує не окремі продукти, а комплексну послугу – забезпечення харчуванням. Міністр пояснив, що ціни у восьми постачальників різні, так само як і в мережах супермаркетів, бо кожен має свою спеціалізацію та власне виробництво певної групи товарів. Ціни на продукти аналізують спеціальні експертні установи.

24 січня стало відомо, що заступник міністра оборони Вʼячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, подав у відставку. Згодом міністр оборони Резніков анонсував зміни в харчуванні Збройних сил України – ідеться про гнучку, але уніфіковану систему меню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 8 Січня 2024 08:35
А де весь ланцюг? Починаючи від резнікова..
Аля Показати IP 8 Січня 2024 09:07
Красавіца!!! І мала вона усіх....!
Олександр Показати IP 8 Січня 2024 12:50
Кожний мінус одна гривня на оборону України, це небезпека життю українських вояків, це сприяння РФ у війні з Україною, це наживання на біді українців. Чому ця бізнес-дама зі своїм злочинним оточенням досі не на лаві підсудніх???
Олександр до Олександр Показати IP 16 Січня 2024 18:38
Олександр - це Олександр. Не будь мені конкурентом у критиці. Знайди собі іншу нішу та не підставляй мене висловлюючись під ярликом "Олександр"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus