USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Посвідчення водія і свідоцтво про реєстрацію авто матимуть додатковий захист

28 Грудня 2023 06:17
Посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу віднині матимуть додаткові елементи захисту для зменшення ризику їх підробки.

Про це повідомив Головний сервісний центр МВС.

Як зазначається, відповідна урядова постанова № 1358 набула чинності 26 грудня.

У ГСЦ МВС уточнили, що віднині захисне покриття бланків зазначених документів матиме спеціальне маркування. Додатково на бланку свідоцтва розміщуватиметься QR-код у правому нижньому куті, який міститиме посилання на електронний сервіс, розміщений на сайті Головного сервісного центру МВС для перевірки відомостей, внесених до бланка свідоцтва. Це суттєво знизить імовірність підробки, а також у режимі онлайн дозволить перевірити легітимність свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Зараз у Головному сервісному центрі МВС працюють над впровадженням захисних елементів як на посвідченні водія, так і свідоцтві про реєстрацію.

Читати ще: МВС інтегрувало в єдину платформу відеоспостереження вісім тисяч камер

Поки що сервісні центри МВС видають бланки зазначених документів наявного зразка. Щойно вони будуть використані, але не пізніше 1 серпня 2024 року, громадянам видаватимуть посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію з додатковими елементами захисту.

У ГСЦ також звернули увагу на те, що громадяни можуть продовжувати користуватись посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу, які видавались раніше. «Ці документи чинні впродовж строку, на який їх було видано, та обмінювати їх можливо виключно за власним бажанням», – додали у центрі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Поділити Показати IP 28 Грудня 2023 08:15
МАРНОтратсво в час коли вже існують документи та ДІЯ, де є всі відомості без захисту!!1 Для прикладиу у німеччині, польщі і т.д. таки доки друкуються на бумазі.......
Анонім Показати IP 28 Грудня 2023 08:33
Захист від ухилення
Анонім Показати IP 28 Грудня 2023 09:30
в епоху мережевих технологій буде ще один розпил на пластику
Макс Показати IP 28 Грудня 2023 15:48
Тупо чергова казка щоб підвищити ціну бланка - картки посвідчення при видачі чи заміні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus