USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У яких країнах діє видане в Україні національне посвідчення водія

25 Листопада 2022 19:25
Відповідно до Віденської конвенції про дорожній рух, у Євросоюзі, а також у багатьох інших країнах, українські водії можуть користуватися національним посвідченням.

Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС.

Зазначається, що до таких країн належать, зокрема, Туреччина, Вірменія, Грузія, Ізраїль, Об’єднані Арабські Емірати, Саудівська Аравія.

З усіма відповідними документами, чинними на території України, можна ознайомитися в розділі «Зразки українських посвідчень водія» на сайті ГСЦ.

«Тобто, ті посвідчення, які вже кілька років поспіль видають сервісні центри МВС, є дійсними в Євросоюзі та низці країн, які ратифікували Віденську конвенцію про дорожній рух», – уточнюється у повідомленні.

А от у країнах, які ратифікували Женевську конвенцію про дорожній рух, окрім того, потрібно мати ще додаток – міжнародне посвідчення водія. Це стосується, наприклад, Канади, США, Індії, Єгипту тощо.

З повним переліком країн, які ратифікували Віденську конвенцію, можна ознайомитися у розділі «Часті питання» на сайті ГСЦ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus