USD 39.80 40.04
  • USD 39.80 40.04
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98

Повернулися волиняни, які долучилися до блокади Криму

8 Грудня 2015 11:36
Перевіркою автомобілів, які рухаються з України на територію окупованого Криму, протягом тижня займалися активісти з Волині.

Ініціативна група з Луцька виїхала 26 листопада на блокаду Криму, де здійснювала чергування на блокпостах протягом тижня.

Активіст «Народного контролю» Олег Бондарук розповів, що метою акції була допомога кримськотатарському народу в відстоюванні їхніх інтересів щодо звільнення території Криму від окупаційної влади Російської Федерації. Активістів просили підмінити людей на блокпостах, допомогти з речами. Оскільки умови перебування несприятливі, ротації потрібно здійснювати часто. На думку активіста, енергетична блокада Криму є важливою, адже що більше російська влада займатиметься забезпечення м громадян на території Криму необхідним, то менше у неї часу залишиться, щоб займатися війною. Енергетичною блокадою активісти показують, що Крим є територією України, без України забезпечувати там населення необхідним, тож ця акція доволі дієва. Також блокування підвищить вартість товарів у Криму, подорожчають енергоресурси.


Кримчани готові терпіти незручності для того, щоб Україна звільнила цю територію від окупанта. На півострові вже виникають невеликі бунти серед мешканців,які починають замислюватися над тим, чи потрібна була окупаційна влада. Активіст вважає, що з часом блокада призведе до зміни влади у Криму.

Учасник блокади Криму активіст Руслан Міщук розповів, що завданням волинян була перевірка автотранспортних засобів, які рухалися на територію окупованого Криму, з метою запобігання завезенню продуктів харчування, електрогенераторів та решти заборонених товарів. З його слів, ті, хто виїздив з України, адекватно ставився до учасників блокади Криму, за його чергування не траплялося випадків спротиву перевірці. Дехто з тих, хто виїздив, звертався до активістів зі словами підтримки «тримайтеся, хлопці, ви усе робите правильно, а їм небагато лишилося».


Оскільки Кабмін затвердив перелік особистих речей, які можна вивозити на територію Криму, усі речі, що не входять у цей список, поверталися назад. Так, на один автомобіль дозволялося провозити генератор потужністю до 3 кВт. Ті, хто віз потужніші генератори, мусив повертатися та обмінював їх в магазинах на менш потужні.

Як розповів Олег Бондарук, до появи активістів частина місцевого населення займалася контрабандою, тож у Чаплинці ставлення до учасників блокади було 50 на 50. Багатьом невигідна присутність активістів, адже контрабандисти втратили свої прибутки. Акція з огляду транспортних засобів покликана саме на те, щоб на ситуації не спекулювали ті, хто хоче збагатитися. А ті, хто везе речі дл власного вжитку, не відчував проблем.

Активіст «Національного альянсу» Роман Блоха розповів, що основною проблемою перебування під час акції є постійна нестача дров, тож ті, хто бажає допомогти, можуть завозити дрова, яких ніколи не буде багато.


З активістами співпрацювали бійці добровольчих батальйонів – «Айдару» та Добровольчого Українського Корпусу. Вони завжди були готові підстрахувати активістів.

В акції брали участь шестеро волинян, хоча зголосилося більше. Не було можливості оселити усіх охочих та забезпечити їх усім необхідним. Також до акції долучилися активісти з Тернополя та Івано-Франківська. Наразі охочих взяти участь в акції закликають зголошуватися, адже потрібно зробити ротацію.

Нагадаємо, 21 листопада о 23:20 електропостачання до Криму припинилось через те, що було підірвано одну ЛЕП, що постачала електроенергію на півострів. Через це також постраждали кілька районів Херсонської та Миколаївської областей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
патріот Показати IP 8 Грудня 2015 11:55
Молодці!!!! Так тримати!!!
Анонім до патріот Показати IP 8 Грудня 2015 12:00
Вчера Байден приехал в Киев. Этой ночью ЛЭП "Каховская-Титан" была включена. "Укрэнерго" подала электричество по линии 220 кВ "Каховская-Титан" - одной из четырех ЛЭП, которые ведут в Крым. Как лично ты считаешь - эЭто случайное совпадение или нет?
Я Показати IP 8 Грудня 2015 12:01
прикол в тому, шо блокаду підтримують кримські татари та "активісти", які знаходяться на материковій частині України, а ви спитайте там, в Криму, чи підтримують тіж татари таку блокаду? і чи допоможе це повернути Крим в Україну? да ніколи! люди ше більше її возненавидять, вот і все! дякуємо вам, автомайдани і айдари!!
Ірина до Я Показати IP 8 Грудня 2015 13:01
А яка нам взагалі різниця - підтримують в Криму- не підтримують??? Мета блокади - не повернути Крим через те, що населення там раптом прокинеться та раптом вирішить, що хоче бути в Україні, Хто в це вірить - останній баран (вибачте). Мета блокади - щоб окупант самостійно утримував окуповану територію, вони ж обіцяли рай без України. Так от нехай і забезпечують. Чим більше Рашка буде витрачати ресурсів на свої "нові" території, тим швидше загнеться до біса. І скажіть , кримчани сильно переймаються долею людей на прифронтових територіях. Вони теж без світла і тепла, крім того ще й стрілять. Стріляють їхні руські друзі, до речі.
Байден до Ірина Показати IP 8 Грудня 2015 14:06
«Важно, чтобы были автономные, независимые штаты, которые решают свои собственные силы, собственную образовательную систему, правительство, — в рамках объединенной Конституции» - сказано им сегодня в ВР. Это так, тебе на заметочку. А следом - вопрос на засыпку: "Свидомиты позволят такое сделать, или они, ради достижения своих призрачных целей, пойдут на полное уничтожение Украины?"
Olha до Байден Показати IP 8 Грудня 2015 16:27
А як ви до цього відноситесь(проект закону України щодо деокупації території):окупант повинен провести консультаційний референдум серед населення окупованої ним території щодо такого питання:Чи згідні ви на тотальну блокаду Україною окупованої території(блокування також водогонів і газогонів,подачі електроенергії) ,якщо російсько-терористичні війська не будуть виведені до кінця 2015р?(Непроведення референдума до кінця року,означатиме ,що Путін і його банда взяли на себе відповідальність за всі наслідки блокади.) Простіше :чи готові ви врізати дуба від холоду і голоду і втопитися у фекаліях заради Путіна і його банди-Аксьонова,Захарченко,Плотницького?
Анонім до Olha Показати IP 8 Грудня 2015 19:30
Слушай, что по этому поводу говорят умные люди. Например, Байден, Олланд, ...
Olha до Анонім Показати IP 8 Грудня 2015 22:25
США ніколи не визнають російську анексію Кримської автономії – Байден
Анонім до Olha Показати IP 9 Грудня 2015 12:24
Де юре - да (при этом президенте), де факто - уже признали.
аааа до Ірина Показати IP 8 Грудня 2015 16:59
Поки товстий схудає, то худий здохне! (Україна-росія)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus