USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Працівників попередили про вивільнення»: лучани занепокоєні долею центру реабілітації «Пролісок»

3 Листопада 2022 19:03
Батьки дітей з інвалідністю б’ють на сполох: вони занепокоєні тим, що центр «Пролісок», де їхні діти майже щодня проходять реабілітацію, буде надавати такі послуги тільки один раз на рік – як санаторій.

Про це під час сесії Волинської облради 3 листопада інформувала депутатка Оксана Філіпчук.

«На нашу групу «Рівні можливості» надійшло звернення від батьків діток з інвалідністю, які відвідують центр комплексної реабілітації «Пролісок», щодо незрозумілої ситуації та подальшої роботи цього закладу.

Із 2020 року, з початку карантину, цей центр почав надавати послуги відповідно до постанови №31 Кабінету Міністрів України. Батьки могли приводити своїх діток з інвалідністю і проходити з ними реабілітацію щоденно протягом чотирьох-п’яти годин», – сказала вона.

Від початку повномасштабної війни центр призупинив роботу, а 3 жовтня було представлено нового керівника «Проліска».

«Сьогодні ширяться чутки, і всіх працівників попередили про наступне вивільнення. Вони будуть переходити на постанову №309. Що говорить ця постанова? Ці дітки можуть отримувати послугу тільки один раз на рік, і ця послуга не буде такою, якою має бути, тому що тільки спеціалізовані заклади можуть її надавати. Обласний санаторій «Дачний», наприклад, надає послугу відповідно до постанови №309», – зазначила Оксана Філіпчук.

Читати ще: Тут ставлять дітей на ноги: вихованці санаторію біля Луцька довели, що інвалідність – це не вирок

Вона наголосила, що Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок» – єдиний заклад такого типу в Луцьку. Його відвідують діти не тільки з обласного центру, а й з інших громад.

«Якщо центр перевести сьогодні на постанову №309, він просто втратить актуальність і дітки не зможуть проходити реабілітацію», – зауважила обранка громада.

Читати ще: Замість 150 тисяч виділили лише 30: у Луцьку центр реабілітації «Пролісок» працює без харчування і стаціонарної групи

Нагадаємо, центр «Пролісок» у Луцьку довгий час працював без директора, а батьки нарікали, що заклад приймає дітей на реабілітацію тільки протягом кількох годин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus