USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Презентували проєкт облаштування зупинок з магазинами у Луцьку

3 Червня 2020 16:18
У Луцьку архітектори розробили проєкт зупинки з вбудованим магазином. У меншому модулі можна розмістити громадську вбиральню, газетний кіоск, термінал CityCard, банкомат або термінал банку.

Про це повідомив у фейсбуці радник міського голови Ігор Поліщук.

«У нашому місті таких зупинок налічується 77 одиниць. На абсолютну більшість з них підприємцями в кінці 2010-х років відповідні схеми оформлене право власності як на нерухоме майно. Тому демонтувати їх немає можливості.

Абсолютна більшість цих зупинок псують зовнішній вигляд нашого міста, виглядають вкрай неестетично, обшиті вагонкою або металопрофілем в стилі «євроремонту» 90-х, вікна наглухо заклеєні рекламою.

А тому будемо збирати власників таких зупинок та рекомендувати облаштовувати їх з магазинами саме в такому єдиному для усього міста стилі», – йдеться у повідомленні.
З підприємцями, які не погодяться осучаснювати зовнішній вигляд своїх споруд та приводити їх до ладу, не буде продовжено договір оренди земельної ділянки та через суд вирішуватиметься питання про скасування права власності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 3 Червня 2020 16:49
Таке собі щось... Дизайнер, певно, мало мав справ з зупинками. Та й конструктивно ніхто особливо не думав.
Лучанин Показати IP 3 Червня 2020 16:56
По перше. Більшість із тих магазинів на тротуарах стоїть з грубим порушенням будівельних норм , правил утримання автомобільних доріг і правил благоустрою ! По друге. Вироблення права власності - то є корупція чистої води ! По третє. Загрузку і вигрузку товару здійснють із заїздих карманів громадського транспорту або з тротуарів, чим наражають на небезпеку і пасажирів, і пішоходів. По четверте. По нормах на зупинках громадського транспорту мають розміщатись тільки кіоски для продажу проїздних талонів і квитків ! І наостанок . Все шо пропонується - то просто новий виток корупційний діянь тільки у блискучій упаковці. На то є управа - адміністративне і кримінальна відповідальність ! P. S. В цивілізованому світі такого ніде нема !
Делогіка Показати IP 3 Червня 2020 16:58
Вже не так давно приводили всі зупинки до одного стандарту, потім знову, потім знову. Тепер, ба, новина! Я не власник зупинки (хоча навіть дивно таке чути, власником може бути лише міська рада, навіть здача в оренду - це дикість, бо зупинка це не для торгашів, а для пасажирів) і мені чим зручніше буде зупинка, тим краще. Я бачу що по Луцьку багато магазинчиків при зупинках закриті, тобто за час карантину власники прибутків не мали. Тому виникає просте питання, звідки гроші? Так, мене це не стосується, проте когось воно взагалі не хвилює.
Богдан Сташинський Показати IP 3 Червня 2020 17:15
Дуже файно !!! Уперед !!!
Виборець Показати IP 3 Червня 2020 17:55
А ну наберіться сміливості і скажіть лучанам: Хто замовник тих ахітекДурних проєктів ? Назвіть, яким розпорядженням доручено розробити проєкт ? З яких джерел здійснювалася оплата ? Хто той архітєктор - яка освіта, чи має, сертифікат, де працює ? Нехай відповість, якими ДБН він керувався, коли ото ваяв ? Хто дав право в червоних лініях отаке робити ? Назвіть фамілію , хто таку х&рню ,кому і за скільки впарив ? На цугундер і до криміналу ! Далекий шлях ви обрали до Європи !
Альбіна Показати IP 3 Червня 2020 17:56
Звісно більшість зупинок у Луцьку не еталон сучасної архітектури, але те саме можна сказати і про більшість будівель і будинків міста.. З таким самим успіхом можна поставити вимогу якомусь ОСББ, замість сторої панельки побудувати сучасний хмарочос, а інкаше судитись і зносити.. Нерухоме майно є нерухоме майно..
Ксю Показати IP 3 Червня 2020 19:10
Все як завжди))) одна влада дає дозвіл, а інша забороняє)))) абсурд!!!! Невже більше немає у нашому місті нагальних питань????
Експерт Показати IP 4 Червня 2020 08:42
Значить гроші, є? Тоді традьте їх краще на щось реально потрібне, країні вони реально потрібні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus