USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Президент Зімбабве оголосив про голодування

19 Листопада 2017 21:01
Правляча партія Зімбабве висунула своєму колишньому лідеру і формальному президенту країни Роберту Мугабе ультиматум, повідомляє Reuters.

Колишні однопартійці вимагають від Мугабе упродовж 24 годин піти у відставку. У протилежному випадку у партії погрожують розпочати процедуру імпічменту.

За даними видання The Daily Mail, яке посилається на близькі до сім'ї Мугабе джерела, президент Зімбабве ще у суботу оголосив про голодування. Таким чином він протестує «проти того, що відбувається в країні». Мугабе також відмовляється з будь-ким розмовляти.

Раніше Роберта Мугабе усунули з поста голови правлячої партії. На його місце призначили віце-президента Еммерсона Мнангагву, якого Мугабе звільнив два тижні тому. Раніше Мугабе відмовився піти у відставку після заклику опозиції.

У ніч на 15 листопада військові Збройних сил Зімбабве взяли під контроль державну телерадіокомпанію ZBC, а також парламентські й урядові будівлі в столиці країни місті Хараре.

Військові заявили, що «ситуація в країні перейшла на інший рівень», водночас заперечили захоплення влади шляхом перевороту й додали, що президент Зімбабве Роберт Мугабе та його родина «перебувають у безпеці та їм нічого не загрожує». 8 листопада у Зімбабве відбулись багатотисячні протести.

Напередодні Мугабе звільнив віце-президента країни, побоюючись конкуренції на загальних виборах, що мають пройти у 2018 році. Мугабе очолює Зімбабве як президент з 1987 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus