USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Проблеми ЛПЕ «лататимуть» за кошти із бюджету Луцька

14 Січня 2016 08:46
На ремонт покрівлі та контактної мережі в бюджеті міста хочуть закласти 3 мільйони гривень. Зауважимо, раніше замість того, щоб міняти зношені колеса та ремонтувати приміщення, де працівникам на голову тече дощ – керівництво займалося покраскою «рогатих».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 13-го січня.

Луцький міський голова Микола Романюк розповів, що цьогоріч планують виділити 3 мільйони гривень на Луцьке підприємство електротранспорту. Зокрема 2,5 мільйона гривень піде на ремонт покрівлі та 500 тисяч гривень на ремонт контактної мережі.

ЧИТАТИ ЩЕ: ІГОР ПОЛІЩУК ОКРЕСЛИВ ГОЛОВНІ ПРОБЛЕМИ НА ЛПЕ

«У бюджеті міста заклали 3 мільйона гривень на покращення роботи ЛПЕ, зокрема ремонт контактної мережі та покрівлі», - інформував Романюк.

Також він принагідно додав, що маршрут 17 і 17а мають віддати тролейбусам.

Нагадаємо, імітуючи прозорість, керівництво ЛПЕ організувало «день відкритих дверей» для депутатів та ЗМІ.

Тоді виконувач обов’язків директора ЛПЕ Ігор Грицюк розповів про жахливий фінансово-господарський стан підприємства. «Борги із зарплати - непогашені. Окрім цього, у нас застаріла контактна електромережа, яку потрібно обслуговувати. Вона вже зношена на 70%. Щороку ми закуповуємо десь 2 кілометри дроту й замінюємо критичні частини. Також є підстанції з кабелями 10 кіловольт. Вони живлять електрикою все місто, де їздять тролейбуси – у них заводська гарантія 30 років, сьогодні вони вже лежать під землею понад 40 років. Торік була проблема, коли на першій підстанції замкнуло 10 кіловольт. Тоді земля горіла синім полум’ям. Ми викликали пожежників, ті приїхали, подивилися й поїхали, бо нічого не могли зробити. Зрештою обленерго відключив струм й ми там провели ремонтні роботи», - розповів Ігор Грицюк.

До слова, про згадані новим керівником борги із зарплатами, вирішення чого він нібито вважає пріоритетним завданням, розмір заборгованості ЛПЕ перед працівниками він назвати не зміг.

Нагадаємо, що працівники Луцького підприємства електротранспорту заявили, що готові зупинити рух тролейбусів з лютого, якщо міська влада не відреагує на їхні вимоги, головні з яких – підвищити зарплату та віддати борги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 14 Січня 2016 10:27
"Ми викликали пожежників, ті приїхали, подивилися й поїхали, бо нічого не могли зробити. Зрештою обленерго відключив струм" - Міняти весь інженерний склад і то терміново! Коли людину буде в тролейбусі бити струмом вони теж пожежників викликати будуть? Ще б спробували водою гасити. Хто там про Європу казав?
Тарас Чурило Показати IP 14 Січня 2016 22:09
Який міський голова, такі й підлеглі. Тисне на жалість, а проблеми залишаються

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus