USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку обговорюють проблеми тюремного ув’язнення

15 Травня 2018 12:54
Європейський досвід зміни ставлення до засуджених людей впроваджують на Волині - головним завданням є допомога людям, давши їм другий шанс, аби реабілітувати засудженого та дати можливість у майбутньому стати суспільно-корисним.

Міжнародна конференція «Правові, соціальні, духовні, психологічні аспекти роботи закладів тюремного типу, тимчасового ув’язнення, закладів виправного типу та органів пробації» розпочалася в Луцькій міській раді 15 травня.

На захід з’їхалися представники влади, правоохоронних структур, «Центру пробації» з Києва та Львова, представники карних закладів та духовенства Республіки Польща.


Головні питання сьогодні - впровадження пробації в Україні, профілактика рецидивної злочинності та правопорушень у Луцьку, працевлаштування та навчання осіб, які повернулися з місць позбавлення волі, духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі, тюремне капеланство, представили й модель тюремного ув’язнення в Польщі та обмінялися досвідом в Україні і Польщі.

«Найбільше злочинів стається проти власності, на другому місці найбільше злочинів проти життя і здоров’я людини, далі - проти руху та експлуатації транспорту, у сфері обігу наркотиків, злочини проти волі, честі та гідності, проти статевої свободи та статевої недоторканості, проти громадського порядку та моральності», - доповіла начальник соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан.


Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад своєю чергою зауважив, що варто засудженим допомагати ставати суспільно-корисними.

«Приємно, що тут зібралася така велика компанія і є колеги з Польщі. Проблематика дійсно важлива не лише для Луцька, а й усієї України. Людям, які повертаються з місць позбавлення волі, потрібно давати допомогу, щоб вони соціалізовувалися, а не вкотре потрапляли в умови, які знову їх підштовхуватимуть до незаконних дій.

Зауважу, що в цьому напрямку ми вже працюємо, зокрема в місті існує дві програми: профілактика рецидивної злочинності та програма надання інтегрованих послуг, протидія торгівлі людьми», - розповів Григорій Недопад.


«У сфері карної системи є 148 установ та 29 на окупованих територіях. Загалом утримується біля 58 тисяч ув'язнених. Тих, хто відбуває покарання понад 10 років - 6,8 тисячі засуджених. Є 7,4 тисячі ув’язнених за умисні вбивства, понад 3 тисячі - хто вчинив нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, 8 тисяч відбувають покарання за розбій та грабіж і 12 тисяч за крадіжки.

Маємо ми 412 гуртків щодо культурно-мистецького спрямування, 17 духових оркестрів та 400 музичних колективів, 90 стадіонів, понад 500 спортивних майданчиків. Проводиться і навчання ув’язнених, що дозволяє їм у майбутньому знайти собі професію», - розповів заступник начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Володимир Пучко.


Конференція триватиме три дні. Впродовж цього часу передбачається відпрацювання моделі правової, духовної, психологічної та соціальної роботи закладів тюремного ув’язнення, тимчасового ув’язнення, закладів виправного типу та органів пробації, налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями з вирішення актуальних питань щодо ресоціалізації ув’язнених та ув’язнених, які повернулися з місць позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus