USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Продаж військового містечка на Волині знову затягується

19 Грудня 2008 14:36
Бюджетна комісія Волинської облради рекомендувала не вносити питання щодо умов продажу військового містечка в селі Уляники Рожищенського району на розгляд сесії ради. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Власне, бюджетній комісії не було представлено жодного проекту рішення щодо умов продажу військового містечка. Начальник відділу з питань спільної власності територіальних громад апарату ради Василь Мамренко пояснив, що депутати раніше висловлювали пропозиції стосовно підходів до продажу містечка поблизу Уляників. І саме бюджетна комісія мусила вирішити, на який підхід орієнтуватися.
Голова Волинської ОДА Микола Романюк зазначив, що варто продавати військове містечко як цілісний майновий комплекс (ЦМК), оскільки головною цінністю там є земля, а не споруди.
За словами керівника Волинського аукціонного центру Валентина Паламарчука, ідея згрупувати в один лот одинадцять приміщень і таким чином продати (як це пропонувалося), не відповідає законодавству. Він роз’яснив, що можна продати лише ЦМК або кожен об’єкт окремо.
Окрім того, пан Паламарчук розповів, що на комплекси нерухомого майна зараз значно знизився. Мовляв, можна витратити з бюджету близько 100 тисяч гривень на виготовлення технічної документації, а в результаті не продати майна.
Голова фракції БЮТ у Волиньраді Олександр Свирида запропонував організувати конкурс на оренду майна військового містечка із правом подальшого його викупу. Таким чином, на думку пана Свириди, знімається питання виготовлення за бюджетні кошти необхідної документації. Адже витрати ляжуть на орендаря, якщо він виявить бажання придбати ЦМК.
Голова фракції ПР Петро Пронь знову звернув увагу на те, що долю містечка обговорюють люди, які не відвідували його. «Якщо ви там не були, то краще помовчіть», – зазначив Петро Пронь.
За його словами, питання військового містечка в Уляниках треба вирішувати негайно, оскільки на деяких будівлях уже ростуть дерева діаметром близько 20 сантиметрів. Регіонал підтримав пропозицію Миколи Романюка щодо продажу майна як ЦМК.
Члени комісії погодилися зняти питання щодо умов продажу військового містечка в Уляниках з розгляду сесії облради. Вони також вирішили, що містечко продаватиметься як цілісний майновий комплекс, проте потрібно виготовити технічну документацію.
Нагадаємо, що військове містечко в Уляниках обласна влада намагається продати ще з липня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus