USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Реабілітація демобілізованих волинян. Програми

3 Липня 2015 09:36
У Волинському обласному госпіталі для інвалідів війни на лікуванні знаходиться 16 бійців з можливих 50. У госпіталі надають медичне лікування, психологічну допомогу та фізичну реабілітацію.

Про це на своїй сторінці у мережі опублікувала Дар’я Карпюк.

Наразі у Луцьку відкритий реабілітаційний центр, де хлопці можуть насолоджуватись бальнеологічним лікуванням та тримати себе в тонусі у тренажерному залі.

Вільний вони можуть проводити у розважальному комплексі Адреналін сіті, де пропонують зіграти у великий та малий теніс, боулінг, футбол, а також запрошують відвідати басейн.

Зі слів Дар’ї Карпюк, одним із важливих складових реабілітації є арт терапія. Охочі можуть відвідувати курси малювання у самому госпіталі.

Для реабілітації бійців АТО організовують мистецьку терапію. Охочі можуть відвідувати різні концерти, вистави та виставки.

Перевезеннями займається Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Так, у листопаді 2014 року Фонд уклав договір із громадським формуванням «Варта порядку» про те, що за кошти Фонду вартівці перевозитимуть бійців з госпіталю у місця реабілітації. Наразі, як пояснили у Фонді, акція безстрокова.

Дар’я Карпюк також розповіла, що у кожній палаті зробили ремонт, присутній санвузол. Аби пройти курс лікування потрібно: посвідчення або довідка учасника АТО, документ про демобілізацію або направлення з військового шпиталю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus