USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З демобілізованими на Волині планують працювати посередництвом «мобільних офісів»

12 Травня 2016 17:41
Першими, хто має сигналізувати про проблеми демобілізованих бійців, які повернулися після служби в лавах ЗСУ, - це органи місцевого самоврядування. У віддалених населених пунктах саме працівники сільрад повинні першочергово звертати увагу на проблеми демобілізованих бійців. Також працівники соціальних служб планують організовувати виїзди мобільних офісів до демобілізованих бійців.

Про це у коментарі кореспондентам Інформаційного агентства Волинські Новини розповіла директор департаменту соцполітики Волинської ОДА Оксана Гобод.

З її слів, на сьогодні у соціальних служб Волині створений реєстр демобілізованих . Донедавна на Волині нараховувалися 4,9 тисячі демобілізованих. А з врахуванням демобілізованих 4 хвилі, на Волині звільнено в запас уже близько 5,5 тисяч військовослужбовців.

«Минулого року наші працівники ходили, випитували, які в них (демобілізованих – ред.) проблеми. Перед медиками стояли завдання здійснити особисті огляди (але за бажанням демобілізованих) і визначити, яку треба надати допомогу: санаторно-курортне лікування, реабілітація в реабілітаційному центрі при госпіталі ветеранів війни, або ж медикаментозне лікування. Зараз на базі госпіталю для інвалідів ми створюємо робочу групу, де об’єднують зусилля органи соцзахисту (я делегую свого заступника), медицина, у тому числі й фахівці психлікарні, громадські організації, волонтери. Вчимося на своїх помилках, розподіляємо бійців, щоб не було так що до одного прийшло троє фахівців, а до іншого - жодного. Ми прийдемо, опитаємо потреби, будуть діяти виїзні мобільні соціальні офіси, які виїжджатимуть в оточення бійців. З цими офісами мають бути психологи, які зможуть побачити, яка допомога потрібна демобілізованим: чи просто в санаторій, чи можливо треба щось більше, щоб не упустити складні випадки», - пояснила посадовець.

Крім того, додала вона, минулого року працівники соціального захисту також виїжджали у віддалені райони і працювали з демобілізованими в групах.

«Торік нам виділяли гроші на бензин, ми виїжджали до хлопців: вони хочуть почути область, думають, що область краще пояснить. Виїжджали у віддалені села і працювали в групах, з людьми, до яких не всі доїжджають, або які до нас не приїжджають. Дехто не міг оформити статус учасника бойових, то ми і в Міноборони стукали, і в Донецьку область дзвонили. Але найперша інстанція. яка має перейматися проблемами демобілізованих - сільська рада. Сільські голови мають зібрати батьків, дружин поговорити, що відбувається з демобілізованими, як вони адаптовуються, чи не копають серед ночі ями, не ховаються під ліжко. По тому вони можуть сигналізувати службам далі. Цей процес треба знизу починати, і так працюватимемо в цьому році», - пояснила Оксана Гобод.

Нагадаємо, заходи з демобілізації бійців ЗСУ, яких мобілізували до війська в рамках 4 хвилі, завершилися наприкінці квітня. Сьогодні ІА Волинські Новини повідомляло, що у травні удома будуть усі призвані до лав ЗСУ в рамках 4 хвилі мобілізації - майже 1,5 тисячі демобілізованих волинян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus