USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Прокуратура вимагає передати у власність волинської громади пам’ятку архітектури

13 Січня 2023 23:18
Камінь-Каширська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом в інтересах держави, аби передати у власність громади селища Любешів безхазяйне майно – пам’ятку архітектури національного значення – келії монастиря піарів.

Про це інформує прокуратура області.

Прокурори з’ясували, що право власності на двоповерхове приміщення монастиря, побудованого у 1684 році, досі не зареєстроване.

У серпні 2021 року Любешівська селищна рада взяла приміщення на облік, як безхазяйне майно.

Без оформлення права власності на пам’ятку неможливо вживати заходи задля належного утримання, догляду та збереження, а також використання пам’ятки.

Окрім того, окремі приміщення монастиря упродовж тривалого часу самовільно та незаконно використовувались суб’єктами підприємницької діяльності, а селищна рада була позбавлена можливості одержувати оренду плату та здійснювати належний контроль за додержанням режиму використання об’єкта культурної спадщини національного значення.

За втручання прокуратури підприємці звільнили приміщення.

Тепер же прокурор в суді наполягатимуть на передачі монастиря у власність громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus