USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Прокуратура побачила порушення у заповідниках

25 Червня 2012 11:44
Прокуратура виявила порушення законодавства на об’єктах природно-заповідного фонду Волині.

Про це повідомив Волинський міжрайонний прокурор Володимир Хвищук.

Фахівці Волинської міжрайонної природоохоронної прокуратури провели перевірки додержання вимог законодавства щодо охорони та використання природних ресурсів в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду області.

Під час перевірок правоохоронці з'ясували, що лісогосподарські підприємства Волині допускають численні порушення вимог законодавства щодо спеціального використання лісових ресурсів на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду.

Зокрема, упродовж минулого та поточного років працівники держпідприємства «Цуманське лісове господарство» за відсутності лімітів та дозволів при проведенні санітарно-оздоровчих заходів на території об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення (національного природного парку «Цуманська пуща») та місцевого значення (загальнозоологічного заказника «Кемпа», заповідних урочищ «Цуманська пуща», «Папики», ботанічного заказника «Лісова алея»» вирубали понад 13,1 тисячі дерев різних порід загальним об’ємом 8,134 тисячі кубометрів.

Такі ж порушення прокуратура виявила у ДП «Любешівське лісомисливське господарство».

Знайшли правоохоронці факти проведення рубок формування та оздоровлення лісів на об’єктах природно-заповідного фонду із порушенням «Санітарних правил в лісах України» та Правил поліпшення якісного складу лісів.

Як повідомив Волинський міжрайонний природоохоронний прокурор Володимир Хвищук, за результатами перевірки директорам ДП «Любешівське ЛМГ», ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «Цуманське ЛГ» внесли подання. Прокуратура порушила питання про притягнення до відповідальності посадовців, винних у цих порушеннях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Факт Показати IP 25 Червня 2012 16:17
Накладуть штраф по 1000грн.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus