USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прокуратуру просять перевірити діяльність Волинської обласної лікарняної каси

30 Березня 2017 14:37
Депутати Луцької міськради не задоволені тим, що керівництво Волинської обласної лікарняної каси (ВОЛК) проігнорувало їх і не повідомило, як і куди направляються благодійні кошти від лучан.

Про це йшлося під час засідання 21 чергової сесії Луцької міської ради 29 березня.

Депутат Майя Шостак у своєму запиті повідомила, що ще наприкінці минулого року комісія з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови вирішила внести до плану роботи питання щодо звітності всіх благодійних організацій, які співпрацюють з комунальними медичними закладами Луцька про використання коштів, залучених від фізичних осіб.

У січні цього року відбулося засідання комісії, на яке прийшли представники всіх згаданих благодійних організацій, крім обласної лікарняної каси. Також були присутні і лучани, які розповіли, що обурені діяльністю ВОЛК. Зокрема, скаржилися городяни на те, що представників організації не можна знайти за вказаною адресою, неможливо отримати звіт про використання їх внесків, та довідатися, як використовуються ці кошти після завершення року.

Зі слів Майї Шостак, представників ВОЛК не раз запрошували на засідання комісії, але ті їх ігнорують, як і рекомендації надати звіти за 2014-2016 роки.

«Таку закритість можна розцінювати, як уникнення публічності. Не виключаємо, що в діяльності цієї організації є ознаки кримінальних правопорушень», - пояснила вона.

Тому депутат просить Луцьку місцеву прокуратуру провести перевірку діяльності ВОЛК на предмет зловживання, нецільового використання залучених коштів та посприяти в отриманні звіту про рух та використання коштів. Депутати підтримали запит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
777 Показати IP 30 Березня 2017 14:52
Ви такі смішні - ясно сказано: "ОБЛАСНОЇ". А ви хо - Луцьк? Не глазуновського ви польоту птахи, не глазуновського...
PRESS Показати IP 30 Березня 2017 15:25
12 лютого по так званій лікарняній касі і Глазунову - її так званому директору, під пильним наглядом прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні №............... . Попередня правова кваліфікація правопорушення - ч. 2. ст. 191 КК України. Депутати не йдуть в ногу з життям, не читають. Судячи з того, що вхідні двері цієї "каси" засновані павутиною і давно не відкривались, а люди кружляють навколо будинку по вул Шопена і стукають в давно немиті вікна в пошуках "благодійника", можна судити про її "благодійність" і повагу до тих, хто довірив Глазунову свої гроші.
рома Показати IP 30 Березня 2017 15:34
Там все покрито мрякою Куди йдуть ці кошти -тайна за сіма замками Думаю,що роботи для правоохоронців там вистачає !
До Діми Показати IP 30 Березня 2017 17:58
Дімон, терміново ПОРШ в люди і на лижі, бо сядеш...
денис Показати IP 30 Березня 2017 18:52
Які лижі, якщо бабла немає? Каса проср*на, фонд Клімчука прогуляний і проср*ний, грошей ніхто не дає, алкоголізм, жлобство, лицемірство, махінації і паразитування. А робити нічого не вміє, тільки красти. Заведена кримінальна справа. Бог нічого не дав Дімі позитивного.
мама Показати IP 30 Березня 2017 21:31
Моя дитина стоїть на обліку в кардіолога в дитячій лікарні на вул.чорновола. Щоб зробити необхідну кардіограму та здати біохім аналіз крові треба, як вони кажуть заплатити по 50 гр. тобто разом 100.Таких кардіограм може бути за рік багато та аналізів також. Коли їм кажеш, що не кажіть - що ідіть платіть, бо це благод внесок вони пирхають до очей. Власне життя дитини важливіше, але сам підхід лікарні до цього возмущає, хоча сервіс мед.обслуговування там на 0. І на висновок прокуратури лікарняній касі наплювати.
123 Показати IP 1 Квітня 2017 18:04
А ще кричало що всі каси благодійні наживаються на людях крадуть гроші ще таке саме в ВООД появилося ще одну благодійну створило на імя марія адамчук аферистка на що дивиться керівництво
до 123 Показати IP 3 Квітня 2017 14:29
Марійка до око диспансеру підїзджає на такому джипі, що страшно дивитися. І це дівчинка із села, яка на громадському русі та благодійництві заробила такі статки. Чотири роки тому купили з чоловіком квартиру в новобудові, зробили ремонт і обставили + машинка представницького класу. Це ще одна подружка Дімки. Така сама аферистка. Чесною працею такі статки за короткий термін не заробиш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus