USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Прощання з диктатором: сьогодні похоронять Карімова

3 Вересня 2016 10:16
У Ташкенті тисячі жителів сьогодні рано вранці провели катафалк з тілом першого президента Узбекистану Іслама Карімова. Люди стояли уздовж траси з центру столиці до аеропорту. Як видно з фото, оприлюднених агентством Reuters, багато хто з присутніх плакав, а під колеса кортежу кидали квіти, - інформує ТСН.

Катафалк проїхав вулицями Ташкента. Літак з тілом Карімова відправиться в Самарканд, де 3 вересня відбудеться похорон. В правозахисних колах Іслам Карімов вважався одним з найжорстокіших диктаторів сучасності. "Репортери без кордонів" у своїх оцінках навіть називали його "стерв'ятником".

Найбільш кривавою трагедією за роки правління Карімова став розгін демонстрації в місті Андижан 13 травня 2005 року, унаслідок якої, згідно з офіційними даними, загинуло 187 осіб.

Нагадаємо, вранці 1 вересня Кабінет міністрів Узбекистану повідомив, що Карімов перебуває в критичному стані після того, як був госпіталізований минулої суботи з інсультом. Згідно із медичним висновком, Карімов 27 серпня близько 9.00 ранку був екстрено доставлений до лікарні у непритомному стані. Медики діагностували інсульт і зупинку серця, але розпочаті реанімаційні заходи протягом 20 хвилин дозволили відновити серцеву діяльність. Пацієнт був переведений на апарат штучної вентиляції легенів. У президента почалися проблеми з внутрішніми органами. 2 вересня 2016 року, незважаючи на дії лікарів, о 20.15 сталася зупинка серцевої діяльності. Інтенсивні реанімаційні заходи не дали ефекту, і о 20.55 у пацієнта констатували біологічну смерть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А Показати IP 3 Вересня 2016 12:22
А чому зразу з диктатором? це по крайній мірі не коректно. В узбеків не запитували. Наш не кращий. А в Кравчука не хватило мужності закрутити таке на Україні.
123 Показати IP 3 Вересня 2016 13:44
Наш не диктатор, наш ..ндон штопаный!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus