USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Протезування зубів волинським бійцям хочуть фінансувати з місцевих бюджетів

26 Січня 2016 17:48
На Волині на сьогодні зареєстрували 4068 демобілізованих осіб. Депутати обласної ради ініціювали створення Регіональної програми підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2016 рік. Проект цієї програми розглядали під час засіданнядепутатської комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Про це повідомили у прес-службі Волинського УКРОПу.

Як зазначає директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Оксана Гобод, у Програмі задіяні кошти обласного і місцевих бюджетів, а також медичні субвенції з державного бюджету. Серед основних завдань Програми – ведення реєстру демобілізованих учасників антитерористичної операції та їхніх сімей; забезпечення медичними оглядами та реабілітацією; сприяння у працевлаштуванні та зайнятості; забезпечення соціальними гарантіями; створення належних умов перебування демобілізованих учасників АТО у медичних закладах.

Зі слів директора департаменту, у 2015 році така ж програма була виконана успішно.

Під час обговорення проекту у членів комісії виникли деякі зауваження, зокрема щодо виділення коштів з бюджету на соціальну рекламу для моральної підтримки демобілізованих.

Голова комісії, депутат обласної ради від «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП» Олександр Зінчук зауважив, що Програма не передбачає фінансування операцій з протезування лицьової частини черепа, у той час, коли на соціальну рекламу виділили 50 тисяч гривень.

Зі слів укропівця Олександра Зінчука, пріоритетною у передбаченні коштів все-таки повинна бути стаття витрат на надання медичної допомоги.

Врешті, після дискусій члени комісії вирішили рекомендувати кошти на протезування, але тільки зубів, для демобілізованих передбачати у місцевих бюджетах.

Звичайно, питання соціальної реклами важливе. Але, враховуючи кількість тих організацій, які надають допомогу бійцям АТО, це питання можна вирішити за їхньої участі шляхом залучення грантових коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus