USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Проти керівників Нацбанку у Києві назрівають протести

14 Лютого 2017 09:27
Масштабні протестні акції проти керівництва Національного банку України назрівають у Києві. Організатором їх виступають колишні військовослужбовці, йдеться в сюжеті ТСН.

Так, екс-боєць "Азову" Назарій Кравченко хоче виступити проти засилля російських банків в українській економіці. "Процент російських банків зростає. Ми бачимо всі економічні проблеми, і влада ніяк не реагує", - пояснив він. Кравченко із прихильниками підозрюють керівництво НБУ в участі у довгостроковому плані зі знищення України.

Проросійську поведінку керівництва НБУ пояснює ведучий програми "Гроші" Олександр Дубінський. За його словами, все дуже просто. "Голова НБУ пані Гонтарева була партнером з першим заступником голови правління ВТБ-банку Росії. Цей банк займається експортом і постачанням послуг, на території, які оточують Росію", - каже він. Також Гонтарева вела спільний бізнес з заступником голови правління ВТБ-банку Соловйовим, а за часів правління Януковича через спільну з росіянином компанію допомагала "родині" президента інвестувати в гроші в державні облігації. "Оця історія з спецконфіскацією і 1,4 мільярди доларів, які були вкладені оточенням Януковича в українські державні облігації, всю цю операцію курувала пані Гонтарева разом з паном Соловйовим", - стверджує журналіст.

Після призначення на пост голови НБУ Гонтарева нібито продала свою частку, але експерти відзначають, що її вплив на цю компанію не зменшився. А на посаді голови НБУ вона оточила себе банкірами з тих самих російських банків. Першого заступника голови НБУ Катерину Рожкову пов'язують сімейні узи з Андрієм Рожком – очільником Промінвестбанку, який належить російському "Внешэкономбанку". Ще один з керівників НБУ Олег Чурій, який відповідає за цінні папери і валютні резерви, раніше працював у ВТБ-банку. А за банківський нагляд відповідає виходець із "Внешэкономбанку" Наталія Дегтярьова. "Гонтарева, я так думаю, просуває свої старі комерційні інтереси. Тобто інтереси, які базуються на старих зв'язках з бізнес-партнерами, котрі є громадянами Росії, є російським бізнесом", - вважає нардеп Ігор Луценко.

Він також переконаний, що саме діяльність Гонтаревої призвела до того, що українці стали вчетверо біднішими. "Пул друзів Гонтаревої – він формалізований, тобто є вибраних два десятки банків, які мають привілеї у своїх стосунках щодо купівлі і продажі валюти в Національному банку. І в це, звісно ж, входять російські банки, як же без них", - пояснив Луценко. Такої ж думки дотримується і народний депутат Сергій Тарута. І додає, що саме через валютні гойдалки в українську економіку не йдуть інвестиції. "За минулий рік у нас, соромно сказати, один мільярд інвестицій. Це 25 доларів на людину. Це показник найгірших країн Африки", - обурений він.

Колишній військовий, а тепер член політради партії "Укроп" Євген Терехов закликає Національний банк України припинити будь-які контакти з окупантом. "Те, що вони прикривають і підтримують російські банки – це, вибачте, плювок всім матерям загиблих військових", - каже боєць на прізвисько "Титановий Джексон". Попри гучні обвинувачення, керівництво Нацбанку уникає коментарів. У Валерії Гонтаревої досі так не пояснили чому керівні посади в НБУ обіймають колишні працівники російських державних банків.

До слова, нагадаємо, депутати Волинської обласної ради ухвалили звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України щодо звільнення голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus