USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Володимир-Волинський підтримав торговельну блокаду ОРДЛО

15 Березня 2017 14:57
Депутати Володимир-Волинської міської ради під час сесії 15 березня підтримали рішення щодо блокади ОРДЛО та російських банків.

Про це інформує БУГ.

Так, на порядок денний сесії міськради винесли два проекти рішень – про блокаду банків з російським капіталом і щодо дій стосовно учасників економічної блокади тимчасово окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей України.

«Депутати Володимир-Волинської міської ради засуджують затримання учасників блокади, яке було здійснене під виглядом контрдиверсійної операції. Переконані, що СБУ має боротися зі справжніми ворогами України, а не з тими, хто не на словах, а на ділі вибиває фінансовий ґрунт з-під ніг окупантів, блокуючи торгівлю. Вимагаємо від президента покарати організаторів та виконавців цієї ганебної зачистки та не допустити переслідувань учасників блокади в майбутньому. Час зрозуміти, що сила влади – у підтримці свого народу, а не в багнетах правоохоронців. Подальше загострення ситуації на залізничних блокпостах – це прямий шлях до суспільного збурення, яке вже шириться Україною, відкритого протистояння з патріотичними силами та появи нових «редутів» опору свавіллю влади в різних регіонах нашої держави», – доповнив пропоноване звернення Сергій Радкевич, голова фракції «УКРОП».
Ще одну пропозицію вніс депутат Руслан Мороз. Він запропонував, щоб очільник кожної політичної фракції із трибуни висловив оцінку подій, що відбуваються на сході України. Однак за цю пропозицію депутати не голосували.

Своєю чергою, голова фракції «Батьківщина» Ігор Шевчук виступив і зазначив, що депутати його фракції засуджують силовий розгін економічної блокади, тому повністю підтримують Звернення до керівництва держави. Із аналогічними аргументами виступив і обранець громади Олег Тимосевич та додав, що на його думку первинне значення блокади наразі втрачається. Депутат наголосив, що не повинно бути так: «зранку воюють, а у вечері торгують».

Нагадаємо, Полтавська обласна рада підтримала економічну блокаду окупованих територій Донеччини та Луганщини. Дещо раніше Тернопільська облрада попри «мінування» проголосувала за підтримку блокади ОРДЛО.

Блокаду торгівлі з Донбасом підтримала Волинська обласна рада, низка міських та районних рад області. Однак напротивагу органам місцевого самоврядування у виконавчій вертикалі інші погляди. Зокрема, губернатор Волині висловився проти блокади «торгівлі на крові».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ростов Показати IP 15 Березня 2017 15:58
блокада - это дело. спасибо татарам за блокаду Крыма. вы и в этом году поддержите сеотхозпроизводителей.
Всезнайко Показати IP 15 Березня 2017 16:02
Пізно вср*лись...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus