USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Проїзд у громадському транспорті знову може подорожчати

2 Березня 2010 11:12
Якщо лучани не почнуть брати квитки у маршрутних таксі, вартість проїзду може підвищитися.
Начальник відділу транспорту та зв\'язку Олександр Середа розповів, що уже близько місяця в обласному центрі Волині працівники муніципальної поліції, луцької міліції та представниками відділу транспорту та зв’язку Луцької міської ради проводять спеціальні рейди, котрі інформують населення про важливість проїду із квитками у громадському транспорті.
Цієї п’ятниці, за словами Олександра Середи,  виловили «двох чи трьох зайців». «Це вже успіх. У порівнянні з нічим», - зіронізував луцький міський голова Богдан Шиба. Він обурений тим, що, як кажуть кондуктори, міліціянти і працівники муніципалів «недостатньо їх захищають від пасажирів». Він звернувся до директора Луцького підприємства електротранспорту Костянтина Патракеєва, щоб той забезпечив виконання роботи кондукторів. Шиба нагадав присутнім, що ці рейди лише здійснюють контроль. Ніхто не звільняв кондукторів та водіїв від їх обов’язків.
Перевірки показали, що лише 5-20% луцьких пасажирів беруть проїзні квитки, розповів Олександр Середа. Поскаржився чиновник і на супротив та агресію з боку пасажирів. Він нагадав, що на тих, хто не братиме квитки, чекає адміністративний штраф у розмірі, який у 20 разів перевищує вартість проїзду.
Середа пояснив, що подальший розвиток подій залежить від свідомості громадян і дій місцевої влади. Мовляв, для позитивних змін є півтора року. Можна, звісно, і ввести посади кондукторів у приватних маршрутках, але від такого нововведення зросте вартість проїзду. Він додав, що питання про появу кондукторів потрібно обговорити і на громадських слухання, аби мешканці обласного центру самі вирішили як далі бути.
Луцький міський голова Богдан Шиба засумнівався у тому, що півроку посилених рейдів змінять свідомість лучан. Він наголосив на тому, що водії мають потурбуватися про те, щоб у пасажирів були квитки. «А не розкладати їх, приміром, на моторі, і возити їх ще від минулого Великодня», - сказав Шиба.
Середа додав, що водій, який не забезпечує наявність квитків, може заплатити до 10 неоподаткованих мінімумів. Проте контроль за цим покладений на податкову адміністрацію.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
SysR Показати IP 2 Березня 2010 11:29
Не ну це просто (цензура). Кондуктора видають квитки в ЛПЕшних маршрутках як їх там можна невзяти? Хто то такий розумний придумав що в приватних маршрутках треба брати квитки? Він пробував їздити маршруткою на роботу і з роботи в час пік? Тут не те що квиток не візьмеш, встояти нормально не можна оскільки купа людей ще їздить. Приватники, так вони по ходу орендують маршрути в міськраді, які діло міськраді до того скільки вони перевезли людей чи зайців. Приватникам значить вигідно їздити за поточними тарифами, а ЛПЕ таки досі збиткове. Скільки ще часу ті (цензура) будуть обдирати людей на свої (цензура) відкати.
Igor. Показати IP 2 Березня 2010 11:47
Дурдом яке підвищення, у нас і так плата в маршрутках коштує дорожче чим в столиці, а зарплати найменші. І ця ідея з квитками це ідеотизм, бо коли зранку маршрутки набиті битком і крім грошей передавати квитки це взагалі маразм. За кого ви нас тримаєте, самі на джипах їздите а ми маєм квитками маятись. Вже давно можна було ввести щось електронне.
А ваш квиток де? Показати IP 2 Березня 2010 13:39
У міській казні - дірка близько 100 000 000 а приватні перевізники - самі грошовиті. Богдан - стоїть грошей брати нізкого... Хоча Є одна ідея для мерії! напередодні місцевих виборів треба ввести квитки на переході до Універмагу для усіх лучан та не лучан, потім поставити кондукторів на вході до лікарень, цвинтарів, міськради і обілечувати, обілечувати усіх...
Знаючий Показати IP 2 Березня 2010 14:13
І заперечте,що підприємство не готується до приватизації БЮТом,для того,щоб шиба і далі був при кориті:незалежно де,чи в місті,чи в області.Оце Бондарю спасибі за все мерзенне мерство Шиби.
Оксана Показати IP 2 Березня 2010 17:42
Куди ще дорожче ??? На власному досвіді знаю, що в аналогічних містах, таких як Рівне і Тернопіль ціна так і залишилась 1,50 ( до речі, жодного разу не бачила щоб хтось брав квиточок). А у нас чому дорожчає ? А вже хамство водіїв зростає з космічною швидкістю !
goodok Показати IP 2 Березня 2010 18:25
Водії і так часто їздять із помічником, котрий рахує гроші, дає решту. І на тарифи це не впливало. Так, помічник напевно отримував частину з "лівих" грошей, але ж маршрутка їздила і тарифи не піжвищувались! Цілком вистачає доходів маршрутного таксі на оплату праці водія, кондуктора, і при цьому щоб тарифи не піднімались. Якщо власник маршрутки зробить кондуктором "свою людину", то водій не зможе брати лівих, але й доходи маршруту стрімко збільшаться. От вам і кошти будуть на оплату праці кондуктора, на збільшення зарплатні водія (бо без "лівого" доходу водіїв треба чимось втримати на роботі) ДУМАТИ ТРЕБА, ДУМАТИ ГОЛОВОЮ!
ss666 Показати IP 2 Березня 2010 22:01
Їзджу маршрутками 4 рази на день, квитки намагаюсь брати завжди, саме брати, бо водії їх не дають, а кладуть біля себе, та й то не завжди, за весь час не бачив жодного контролера. До речі, ще до цього часу не обґрунтовано законність підвищення вартості проїзду до 2 грн....
OrestN Показати IP 2 Березня 2010 22:33
Нехай тільки Шиба дозволить підьняти ціни на проїзд!!!
filadelfos Показати IP 2 Березня 2010 22:39
тролейбуси не працюють у збиток, збитковими є маршрутки 15 і 9. Нехай їх заберуть, тоді все буде ок. Саме через ті маршрутки ціни були підняті. Приватні перевізники добряче заробляють на двох грривнях за проїзд, заробляли б і на півтора гривнях. Не треба було брати ті 15 і 9 на баланс ЛПЕТ. Шиба разом з керівництвом ЛПЕТ лоханулися, а ми платимо.
Zheniok Показати IP 3 Березня 2010 00:26
панятна, пішов даставать з подвала віласіпед
Evil Показати IP 3 Березня 2010 12:45
Давайте відразу по 5 грн. і навіщо розводити демагогію? Притиснемо народ, пригнобимо його ще більше, він і так стерпить...
Оленяточко Показати IP 3 Березня 2010 20:36
Або давайте почнемо просто їздити на таксі ;)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus