USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Приберуть усі: з луцьких дворів демонтовують автомобільні шини

11 Квітня 2023 07:45
У Луцьку на проспекті Соборності, 37 працівники департаменту муніципальної варти разом із фірмою-підрядником 10 квітня розпочали демонтаж автомобільних шин.

Їх планують повністю прибрати з луцьких дворів упродовж двох місяців, розповів Суспільному старший інспектор департаменту муніципальної варти міськради Сергій Секунда.

З його слів, нині працювали над тим, аби почистити 54 двори від старих шин.

«Тут є близько 50 автомобільних шин. Ми живемо у 21 столітті, вони вже не актуальні.Можна замість них поставити гарні бетонні клумби», – говорить інспектор.
В одному дворі часом можна назбирати дві вантажні машини відпрацьованої гуми, зазначив один із працівників Василь Федонюк.

«От лежить кучка. МАЗовські, КАМАЗовські, ЗІЛовські. Від фури є, теж тяжкі. А завтра буде тяжко: буде боліти спина», – говорить чоловік.
Автомобільні шини у дворах не тільки не сучасні, а й є шкідливими для екології та належать до четвертого класу небезпеки для здоров’я людини, сказав заступник начальника відділу екології Луцькради Олег Гелета.

«Вони складаються як і з натуральних, так із синтетичних полімерних матеріалів. В їхніх складових є технічний свинець. На прибудинкових територіях ці шини покрашені фарбою. Як влітку високі температури, то ця фарба тріскає і в атмосферне повітря вивільняються різні шкідливі речовини», – каже еколог.
У дворі, де на проспекті Соборності, 37 були припарковані автомобілі на зеленій зоні, інспектори з паркування виписували штраф та лишали повідомлення на лобовому склі.
Як зазначив старший інспектор муніципальної варти Сергій Секунда, демонтовані шини повезуть на полігон твердих побутових відходів у село Брище Луцького району. Також невдовзі стару гуму прибиратимуть і з території шкіл та садочків Луцької громади.



Як ми писали, 3 квітня під час планових робіт із демонтажу автомобільних шин із дворів міста лучанка кидала в муніципалів скляні банки з вікна свого будинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Лучанин Показати IP 11 Квітня 2023 08:34
Автівки в дворах ставити без коліс* Шкідливо для здоровья* Повний абсурд Нема тим муніципалам чим зайнятись????
Лу Ча Нин до Лучанин Показати IP 11 Квітня 2023 09:36
Колеси автівок стоять на асфальті а не закопані на половину роками у грунт.
додік Показати IP 11 Квітня 2023 08:57
Правильно. Давно пора. Також необхідно прибрати ці смітникові "елементи ландшафної архітектури" з дитячих садків і шкіл, бо самого дитинства дітей привчаютьдо несмаку і що живемо на смітнику...
Приберіть Показати IP 11 Квітня 2023 09:09
також шини при вході в парк! Це ж шкідливо та неестетично....
Андрій Показати IP 11 Квітня 2023 09:26
Ті шини стоять по багато років і нікому не мішають. Під час війни витрачати кошти на таке просто марнотратство.
Правда Показати IP 11 Квітня 2023 09:27
Хто закопував,то най і викопує це ла...а директори садочків і шкіл особисто.Потрібно бути повним невігласом,щоби рахувати цей непотріб естетичними і привабливими виробами.
Лучанин Показати IP 11 Квітня 2023 13:58
Нарешті з голів управління архітектури віивітрюється совковий сморід непотребу та несмаку. Кінець колісної епохи настав!)
Батько Показати IP 11 Квітня 2023 14:35
А мені нравиться, воно таке красіве разноцвєтне, сразу дєтство згадується коли я меленький пригав по них в колготках
Анонім до Батько Показати IP 11 Квітня 2023 18:50
а тепер "пригаєш" як приймеш дозу?
Підпільник Кіндрат Показати IP 11 Квітня 2023 18:39
Потрібно почати з садочків !!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus