USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прибирання доріг і тротуарів: Луцьк готовий до наступних снігопадів

25 Січня 2018 19:42
Влада Луцька готова до наступних снігопадів, адже місто може задіяти більше 20 одиниць техніки, також було укладено низку договорів про допомогу у прибиранні снігу з підрядними організаціями. Зокрема, планують закупити техніку для розчищення тротуарів, адже в попередні роки їхньому прибиранню приділялося менше уваги.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповіли директор ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич, перший заступник міського голови Григорій Недопад, та директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась.

Минулоріч жителі міста масово скаржилися на неналежне прибирання дворів. Серед них – чимало мешканців будинків, які не уклали договори на обслуговування, втім тоді їм порадили брати лопати до рук і самим розчищати сніг.

Тодішній перший заступник міського голови Тарас Яковлев визнавав, що у Луцьку незадовільний стан чищення тротуарів від снігу, адже з початку лютого 2017 року 70 лучан отримали переломи на вулицях міста. Зокрема, у мерії запевняли, що негода не застала зненацька комунальні та інженерні служби, а ситуація з розчищенням доріг у місті задовільна. Проте спецтехніки на розчищення всіх дворів та тротуарів не вистачало.

Проте цьогоріч ситуація кардинально змінилась, як і підходи до очистки вулиць. Зокрема, прибирання снігу у місті розпочинається ще з ночі, тож водії не мають незручностей на луцьких дорогах.
Покращилась і фінансування, закуплена додаткова техніка для оперативної реакції на погодні умови. Зі слів Валерія Кузьмича, на сьогоднішній день у ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» є 10 одиниць техніки, які готові виїхати на прибирання снігу, також 11 одиниць техніки є у ЖЕКів. Посадовець каже, що цьогоріч на прибиранні снігу працює на дві одиниці техніки більше, ніж у минулому році, зокрема вдалося купити солерозкидач, а також відвал, який чіпляється до сміттєвоза.

Григорій Недопад, своєю чергою, зазначив, що до попереднього снігопаду оперативно підготувалися, адже з радником міського голови Ігорем Поліщуком провели нараду щодо прибирання снігу, де були присутні представники МНС так комунальні служби. Також, з його слів, були поновлені договори про допомогу у разі стихійних снігопадів з підрядними організаціями, які мають дорожню техніку, окрім того, міськрада отримала лист підтвердження з військової частини, що в разі великих снігопадів вона надаватиме техніку, яка очищає злітну смугу для літаків.

«Наразі ми додатково закупляємо навісне обладнання для прибирання доріг та прибудинкових територій, зараз плануємо закупити низку тракторців для очищення та посипання тротуарів, адже у попередні роки на це менше звертали увагу. Ми мусимо дбати не лише про автомобілі, а й за людей», - зауважив перший заступник та додав, що в разі необхідності місто може задіяти більше 20 одиниць техніки.

Директор департаменту ЖКГ Юрій Крась запевняє, що техніка перевірена і повністю готова до майбутніх снігопадів, також є договори з підрядними організаціями про найм грейдерів та навантажувачів. З його слів, найбільш болюча тема – це прибирання тротуарів, тож зараз виділені кошти на придбання техніки, яка їх розчищатиме. Він повідомив, що цьогоріч на прибирання снігу виділено найбільше коштів, ніж за всі інші попередні роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus