USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Приїздить до Луцька, співає на зупинках та донатить на ЗСУ: історія пенсіонера-музиканта з Волині

27 Січня 2024 08:12
65-річний Микола Коваленко збирає гроші на допомогу ЗСУ. Чоловік із села Михлин кілька разів на тиждень приїжджає до Луцька, грає на баяні та співає на зупинках громадського транспорту.

Таким чином волонтерить з 2014 року, розповів Суспільному пенсіонер.

Микола Коваленко грає на баяні понад 30 років. Каже, що опанував музичний інструмент самотужки, адже хотів урізноманітнювати уроки музики, які вів у школі села Михлин.

До виходу на пенсію разом з учнями створив дитячий музичний батальйон – ДМБ «Соколята».
«Коли в школі ще працював, до 90 тисяч армії перерахував. Потім, як пішов на пенсію і ще й нашу школу закрили в Михлині, я сам став співати отак на зупинках, на ринку, де тільки можна. І дійшла моя допомога до більш як 130 тисяч», – розповідає чоловік.

Читати ще: У громаді на Ковельщині наколядували майже 130 тис. грн для захисників

Микола Коваленко каже: зберігає усі банківські квитанції про переказані гроші на потреби різних військових частин.

Місцева жителька Зоя підтримала гривнею пісню та збір Миколи Коваленка. Жінка каже: чим може допомагає, головне – перемога України.
Пісні Микола Коваленко пише сам, також підбирає до них музику і друкує авторські збірки. Торік видав ювілейну – десяту. До неї увійшли 44 пісні.

«Побачу військового, дякую, дарую йому свою збірку», – ділиться музикант.
Упродовж тижня чоловіка можна побачити на різних локаціях в обласному центрі Волині. Грає на баяні та співає він по кілька годин, збираючи гроші для допомоги воїнам, серед яких, каже, і його племінник, і багато знайомих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ліна Показати IP 27 Січня 2024 16:37
Що за слово ,,донатить,,? Невже не можна сказати: допомагає збирає?...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus